vegetarische Pastinaaksoep- koolhydraatarm koolhydraatbeperkt
Mijn verhalen,  Recepten

Pastinaaksoep …verrassend lekker!

Ik heb van de week zo’n lekker soepje gegeten. Echt verrassend lekker. Een vegetarische, gezonde en goed voor de lijn soep. Ook nog eens koolhydraatarm of om precies te zijn “koolhydraatbeperkt” In iedergeval een gezonde soep, die ook nog eens goed past bij een dieet. Een heerlijk soepje boordevol verrassende ingrediënten zoals: pindakaas, koriander, gember en natuurlijk een vergeten groente: pastinaak. Hier het recept van deze heerlijke vegetarische koolhydraatbeperkte pastinaaksoep. Super gemakkelijk te bereiden, want daar hou ik van. Deze soep is lekker voor de lunch of als avondmaal natuurlijk, want het vult aardig.

 Pastinaaksoep
  • Pastinaak. 3 stuks, geschild en in stukjes. Deze vergeten groente kocht ik gewoon bij Albert Heijn.
  • 1 rode ui in 4 stukken gesneden.
  • 2 teentje knoflook
  • stukje gember in stukjes
  • een scheutje kokosroom. Deze vindt je ook gewoon bij Albert Heijn. In het schap bij de kroepoek en rijst etc.
  • 2 tl komijnpoeder. Bij de kruiden …ook bij Appie.
  • Koriander. Best veel bijna het hele pakje.
  • 2 eetlepels pindakaas. Ik heb de “gewone” gebruikt. Geen speciale van een gezondheidswinkel o.i.d.
  • 2 Groentebouillon, gewoon maggi blokjes. (tijdgebrek en trek)
  • Ongeveer 1,5 liter water.
Topping: (en die zoooo lekker)
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el kokos
  • Sinaasappelschaaf
  • Beetje peper en zout
  • Koriander

Verwarm je oven alvast voor op 200 graden op grillstand.  Doe de gember, Pastinaak, ui & knoflook op bakplaat met bakpapier en grill deze zo’n twintig minuutjes. Kook ondertussen de bouillon met het scheutje kokosroom, 2 el pindakaas, koriander, beetje roeren. Gebruik 2 bouillon blokjes voor 1,5 liter soep. Als de groente gegrild is doe je deze bij de bouillon. Laat het nog een tien minuutjes door pruttelen. Staafmixer doorheen en klaar is je soepje. Mocht je de pastinaaksoep nog wat aan de dikke kant vinden, doe er dan nog een scheutje water bij. Schenk het in een mooi bordje, strooi wat van je topping over je soep  en genieten maar.

Oja..mijn kinderen vonden de soep NIET lekker. Dus niet helemaal kidsproof. In iedergeval niet voor die van mij. Het recept heb ik eerlijk “gestolen” van Pinterest en kun je ook vinden op:  Eat. Pure. Love 

Let op de lijn, soep, vegetarische pastinaak soep

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge