DIY,  Traktaties

Kinderfeestje

Over een kleine maand wordt mijn kleine grote kleuter vijf jaar! Groot feest natuurlijk en haar eerste echte kinderfeestje. Ze is nu al druk met haar “gastenlijst” (niet dat ze al kan schrijven, op haar manier natuurlijk) wie er wel en niet mag komen op de “the party of the year” Er worden namen van haar vriendinnetjes “opgeschreven”, vetgedrukt en weer afgestreept. Ik ben het overzicht nu al kwijt!

Ik, uiteraard, ben al druk bezig wat we nu eens kunnen doen. Laten we beginnen met een planning. Ze is 1 juni jarig, dus dat valt mooi op een woensdagmiddag. Zondag 5 juni kunnen we haar, zoals ze dat zelf noemt “grote mensen feestje” geven. Maar dat is even een ander verhaal. Laat ik nu maar eerst een “plan of approach” voor het kinderfeestje maken…

Wat zal ik doen?  Kan het heel makkelijk maken en haar gasten uitnodigen voor een middagje “Monkey town” kinderen om 13.00 laten brengen en weer om 16.00 ophalen bij Monkey town. Moet zeggen dat het heel aantrekkelijk & makkelijk klinkt. Of ik geef een feestje thuis, 12.15 heel de bups direct van school meenemen, speurtocht uitzetten, prinsessen thema tot een uurtje of 15.30, laten ophalen.

Nu heeft ze al heel wat feestjes gehad en het waren haast allemaal Monkey Town feestjes, dus heel origineel, nee niet dus. But who cares!

Toen mijn oudste vijf werd, zijn we naar een pannenkoek restaurant geweest, waar ze zelf mochten bakken, was ook heel leuk en makkelijk. Dus dat zou ook nog een optie kunnen zijn. Het jaar daarop heb ik een knutselfeestje thuis gegeven, voor twaalf kinderen. Voorbereiding was best een hoop werk, maar het was wel heel erg leuk.

Ik kocht voor iedereen een mandje van de Action. Met daarin in wat knutselspullen, zoals een schaartje, lijm, vilt. Iedereen had een fotolijstje gekregen, wat ze mochten versieren. Daarna mochten ze verkleed op de foto, toen ze naar huis gingen, kregen ze de mandjes mee, met hun foto in de lijstje.

Ik vond het een geslaagde middag. Enigszins afgedraaid aan het einde van de dag. Met het voornemen om het noooooit meer thuis te vieren! Maar het was leuk om tedoen. Ook vind ik kinderfeestjes thuis op die leeftijd, leuk. Kost misschien wat meer voorbereiding, tijd en energie, maar met een goede planning moet het lukken!

Wat doen jullie met kinderfeestjes? Buiten de deur of thuis?

10 Comments

 • Kitty

  Dit jaar wordt het thuis een prinsessenfeest. Kist is al gehuurd.

  We hebben vorig jaar een zwemfeest gehad bij Tessa.
  Bij Jasper piraten, bij AAP geweest en combi golf/monkey town.

  Succes!

   • Kitty

    Bij ons is het pas eind juni, draaiboek ligt al klaar… Moet me er nog wel in gaan verdiepen. Heb nog even… En dan de meiden, Tessa mag er 7, maar wat is dat moeilijk…

 • Margriet

  Ik had als kind altijd mijn kinderfeestje thuis. Dat vond ik zelf ook het leukste en de kinderen die bij mij op het feestje kwamen vonden het ook altijd geweldig. Als ons kindje straks feestjes mag gaan geven zal ik ze ook het liefste gewoon thuis vieren.
  Scheelt misschien dat ik voor mijn werk activiteiten met kinderen doe, waardoor het misschien wat gemakkelijker gaat.

  • Firma mama

   Het is ook echt wel leuker hoor en inderdaad vroeger waren feestjes altijd thuis! Ik heb ook besloten dat ik het thuis ga doen! Gaat helemaal goed komen!

  • Firma mama

   Ja he Kitty! Ik ben echt een softie wat dat betreft. Ik zit nu al op 10 kindjes. Ik vind het altijd zo zielig! Ik ga het ook thuis doen. Gok op goed weer. Ze wil ook graag een prinsessenfeestje, maar er komen ook 2 vriendjes, dus moet even kijken hoe ik dat ga doen. Heb jij zelf een draaiboek in elkaar geflanst of besteld?