DIY,  Uitjes/Tips

Hoe organiseer je een kinderfeestje? Met deze gouden tips krijg je een geslaagd feestje.

Kinderfeestjes. Hoe organiseer je een kinderfeestje en wat heb je daar allemaal voor nodig? Hoeveel kinderen nodig je uit? Wat ga je doen? Geef je thuis een kinderfeestje of buitenshuis. Nog een paar weken tegaan en dan mag ik weer aan de bak. Ik ben inmiddels al een “ervaren” mama in het organiseren van kinderfeestjes, dus dit is peanuts voor mij. Niet natuurlijk. Het blijft altijd een geregel en een hele organisatie, daarom is goede voorbereiding en planning een must. Eigenlijk is het gewoon heel erg leuk om een kinderfeestje te organiseren. Als je maar goed voorbereid bent.

Feestje voor kids! Ik heb de gouden tips voor je op een rijtje gezet. Zo zorg je voor een geslaagd kinderfeestje!
Begin met het bedenken van een thema.

Begin met het bedenken van een thema. Prinsessen & Ridders, Indianenfeestje, Zeemeerminnenfeestje, Knutselfeestje etc. Laat de jarige job beslissen wat het gaat worden. Je kunt je uitleven bij de Action, Hema & Big Bazar. (Een Indianenfeestje lijkt mij heel gaaf! Maar helaas mijn grietje kiest voor Prinsessen & Ridders. Het is tenslotte haar feest, dus dat gaat het worden, jammer voor mama)

Hoeveel mogen er komen op het kinderfeestje?

Hoeveel kindjes ga je uitnodigen?Meestal de leeftijd van de jarige & eentje erbij. (Ik ben echt zo’n sucker dat ik het sneu vindt dat er gekozen moet worden, dus tja ik heb er …tien)

Uitnodigingen? Zelf maken? of “gewoon” kopen

Uitnodigingen! Leuk om zelf uitnodigingen te maken in de stijl van het thema! Genoeg inspiratie wat je kunt vinden op Pinterest. Uiteraard kun je ook kiezen voor kant- en klare kaartjes. De Hema bijvoorbeeld heeft ook altijd hele leuke uitnodigingen. Het maakt niet uit, als de uitnodiging er maar vrolijk en feestelijk uitziet. Deel de kaartjes ongeveer 2 a 3 weken van tevoren uit. Bedenk goed wat je op de uitnodiging schrijft. Breng je de kindjes naar huis of moeten ze worden opgehaald? Handig om ook even de telefoonnummers van ouders voor jezelf te noteren, just in case.. Uiteraard vermeld je op de uitnodiging aanvang en einde van het kinderfeestje, adres en telefoonnummer.

Draaiboek, handboek..hoe je het ook noemt. De bijbel voor deze dag!

Draaiboek! Je bijbel voor deze dag. Heel belangrijk! Een draaiboek (Een compleet draaiboek heb ik ook voor je;) zal je helpen om het kinderfeestje wat je zelf organiseert goed voor te bereiden. Je maakt het overzichtelijk, waardoor je minder stress zult hebben. Super handig! In het draaiboek vermeld je precies wat de planning van je feestje zal zijn.  De tijden, spelletjes, plan B etc.

Wees voorbereid..op alles

Zet alles van te voren klaar, dan heb je daar verder ook geen omkijk meer naar en kun je je volledig richten op de kids.

Vraag hulp

Vraag iemand je te helpen erg handig, dan kun je zelf ook nog genieten. ( Denk niet dat je dan even op je gemak koffie kan drinken. Je zult kapot zijn aan het einde van de dag). Dus zorg dat je man een vrije dag heeft, die lieve vriendin of die behulpzame moeder van school.

Plan altijd even een uitraas momentje, even lekker naar buiten! (Kan jij eindelijk even een bak koffie drinken)  Houdt de spelletjes kort en simpel. Daar hebben kleuters het geduld  nog niet voor.

Dit waren de gouden tips voor het plannen van een geweldig kinderfeestje! Zo wordt je een “pro” in het plannen van kinderfeestjes, succes!

De gouden regels voor een geslaagd kinderfeestje!

2 Comments

  • Margriet

    Leuke tips. Een draaiboek voor het feestje lijkt me ook heel erg fijn. Dan weet je precies ook van te voren wat je nodig hebt en hoe de middag ongeveer zal verlopen. Een plan B lijkt me een must, soms gaan onderdelen veel sneller dan je had gedacht, of zijn ze uren zoet met iets dat je maar voor 15 minuten had ingepland.

  • Mirte

    Handig die tips! Heb zelf een peuter dus totaal nog geen ervaring, maar ga het onthouden voor als ze straks naar school gaat en de kinderfeestjes beginnen. 🙂