kledingkast opruimen
Mijn verhalen,  Uitjes/Tips

Kledingkasten opruimen

Ik heb er zin in! NOT. Maar ik ga het wel doen! Okay?!?  Wat dan!? De kledingkasten van de girls uitmesten! Waarom? Het is zooo nodig, geen overzicht…

De kledingkasten van de meiden uitmesten is een karwei, dat ik heel vaak uitstel maar dat zeker twee keer in het jaar gedaan moet worden voordat de zomer begint en voor dat de winter begint. Er komt namelijk van alles in en dan is het wel noodzakelijk om ook te kijken wat er weg kan. Zoals nu het geval is. De kledingkast van mijn meiden is een  bende; kledingstukken die niet meer passen, versleten maillots, nieuwe zomercollectie, van dikke truien tot zomerhemdjes alles ligt doorelkaar. En ik, die graag shopt voor mijn mini fashionista’s moet er dan wel voor zorgen dat er ruimte is in de kasten.

Ik begin eerst maar met alle kleding uit de kasten halen. Nu is het helemaal een zooitje, want alles ligt doorelkaar en ik weet niet meer waar ik moet beginnen. Ik heb alweer bijna spijt dat ik eraan begonnen ben, maarja moet het toch een keer doen.  Ik maak verschillende stapeltjes; “kan echt niet meer”, “Marktplaats” en “weggeven.” Ik haal de zomerkleding van vorig jaar erbij. Gelukkig was ik wel zo georganiseerd, dat ik dat wel vorig jaar al had uitgezocht.

Uiteindelijk ben ik een kleine anderhalf uur bezig uur bezig met het uitruimen van beide kasten van de girls. Het viel uiteindelijk nog wel mee. Gelukkig had ik toch de meeste winterkleding al gewassen en opgeborgen.

Na het uitruimen kwam ik tot de ontdekking dat ze nog wel het een en ander nodig hebben voor de zomervakantie. Nu ligt er nog wel een hoop wat gestreken moet worden, maar dat is een ander verhaal. Ze missen nog wel wat makkelijke vakantiekleding, zoals hemdjes en korte broekjes.  Toch wel makkelijk nu de kasten weer overzichtelijk zijn, kan namelijk precies zien wat ze nog nodig hebben. Ik kan weer verantwoord shoppen!

Ik beloof mijzelf (weer) plechtig dat ik de kasten vanaf nu netje zal bijhouden.

Is het bij jullie ook zo’n “zooitje”of is alles netjes gesorteerd op kleur en soort?♥ 

9 Comments