Kapper, kappertje
Mijn verhalen

Kapper. Kappertje. Hou jij ervan?

Ik zat vorige week bij de kapper. Moest al een tijdje. Aangezien ik een half uur bij mn kapper vandaan woon moet ik dat even inplannen. Als ik naar de kapper ga, dan ga ik niet alleen voor “de puntjes”. Nee ga gelijk voor een hele onderhoud, knippen, verfen, stylen etc. Meestal zit ik daar wel twee uurtjes. Naar de kapper gaan komt eigenlijk ook nooit uit, want eigenlijk moet het tussen de bedrijven door. Ik wil gewoon ‘s ochtend, want ik moet gewoon weer straks op het schoolplein staan met m’n nieuwe kapsel. Of ik moet oppas regelen voor tussen de middag.

“Ja jij met je meisjes, maar ik ga naar de kapper”

Dit keer was het in de herfstvakantie. Mijn man was zomaar vrij op donderdag en vrijdag. Dus mijn plan stond vast: Ik ga op vrijdag naar de kapper. We zouden toch wat leuks doen? Ja, jij met je meisjes, maar ik ga naar de kapper. Je zou ook op zaterdag kunnen? Nee ik ga niet op zaterdag naar de kapper, daar word ik niet heel happy van. Zaterdag is gewoon geen optie. (want druk, nog langer zitten..daarna chagrijnig met nieuw kapsel) Ik knijp er gewoon even tussentijd..jeweetwel me-time.

Ben altijd weer blij als ik geweest ben. Zo vaak ga ik helemaal niet. Misschien 1x in drie maanden. Zou eigenlijk wel iets eerder moeten. Vaak ben ik na zo’n maand of twee chagrijnig omdat mn haar dan “vreselijk” zit geen model, grijs…gaat weer een maand overheen als ik dan eindelijk een afspraak heb staan. Komt niet door m’n kapper, gewoon door mijn laksheid.

Mijn kapper kijk mij aan alsof een staart een joggingbroek is.

Ik kom daar s’ ochtend aan, drink een kopje thee. Check even de nieuwe bladeren en laat vervolgens mijn Pinterest plaatje met een leuk kapsel zien. Zo wil ik m’n haar. Kan dat? Eigenlijk wil ik gewoon horen dat het kan natuurlijk. Ik weet dat kappers een hekel hebben aan een plaatje, maar nou en. En oja! Zeg ik nog nog even; Ik wil nog wel een staart in m’n haar kunnen voor sporten..of een knot. Een staart? Knot? Mijn kapper kijkt mij aan alsof een staart een joggingbroek is. Gelukkig is dat goed, kapsel kan en de staart en knot ook. Ik kijk altijd goed hoe hij mijn haar föhn, stijltang erdoor heen. Al die handelingen aan m’n haar moet ik thuis natuurlijk ook allemaal doen.

Mijn haar zit weer goed.

Na bijna twee uur. Moet nodig plassen van de thee en ik heb trek. M’n haar zit goed. Lange Boblijn (zoals het Pinterest plaatje) en de usual “chocolade bruin” kleurtje (al jaren) Weekendplannen besproken, wereldroddels besproken, kinderen besproken, plannen voor vandaag besproken. De nieuwste haarproducten besproken en proberen te verkopen natuurlijk. (Niet ingetrapt natuurlijk) Ik ga er vandoor. Voor de komende twee uh drie maanden zit het weer goed.

12 Comments