Luie puber, huiswerk maken, verplicht thuis vanwege het corona virus
Mijn verhalen

Je puber verplicht aan het (t) huiswerk, school gesloten vanwege het Corona virus.

Tja dan zit je ineens een paar weken met je puber thuis. Verplicht (t)huiwerk vanwege het Corona virus en dat valt niet mee. Want hoe krijg je ze nou een beetje gemotiveerd? Voor mijn puber klinkt het als vakantie. Ze was nog nooit zo geïnteresseerd in de persconferentie van minister Rutte en dan natuurlijk met name over het mogelijk sluiten over de scholen.

Het is geen vakantie.

De afgelopen week,  heb ik zo´n beetje alles uit de kast moeten halen om haar ervan te overtuigen dat het geen vakantie is en dat het best ernstig is. Je kunt niet pas om 11.oo uur je bed uit rollen. En natuurlijk ga je gewoon leren aan de toets ook al wordt deze waarschijnlijk verplaatst. Ik heb haar er niet een keer op moeten wijzen maar meerdere keren.

Puberbingo ..verplicht thuis vanwege Corona

Aan het eind van de week heb ik een Bingo gemaakt. Dit zijn de meest voorkomende antwoorden van de afgelopen dagen.

  • Waarom moet ik leren voor mijn toetsweek
  • Kan nog steeds niet inloggen
  • Ja dat is pas voor volgende week
  • Waarom moet ik zo vroeg mijn bed uit
  • Waarom mag ik niet logeren bij vriendinnen?
  • Iedereen mag afspreken, behalve ik!
  • Komt er nog een persconferentie over school?
  • Mijn agenda ligt nu in mijn kluisje ..dus

Herkenbaar?

Pubers, (t)huiswerk vanwege corono virus. Bingo