Interieur styling en kids
Door Wendy,  Wonen

Interieur styling en kids…

Wendy, getrouwd, mama van twee jongens en een van mijn beste vriendinnen, zal regelmatig stukjes voor Firma Mama gaan schrijven over interieur en styling. Ook deelt ze handige interieur tips. Vandaag schrijft ze hoe het is om een mannenhuishouden te hebben en kun je lezen waar ze al die superhelden van haar zonen een opbergplekje in haar huiskamer geeft. Benieuwd? Lees dan snel verder

Ik denk voor elke moeder wel herkenbaar, met de komst van een kleine zul je al snel een aanpassing in je interieur moeten doen. De box, een speelkleed en waar laat je de knuffels en ander speelgoed?? Als je net als ik van een opgeruimd huis houdt en echt geen fan bent van plastic, dan is het soms best zoeken naar leuke opbergspullen en speelgoed. Ik kreeg best vaak te horen “Joh, doe niet zo moeilijk. Rijd naar IKEA en haal allemaal van die gekleurde plastic boxen. Zo handig!!” Hmmm, dan was nou net niet wat ik wilde in mijn woonkamer waar verder niets van IKEA vandaan kwam. Dus, iets creatiever moest ik zijn dan mijn adviseurs 🙂

Waar laat je alles?

Mijn huishouden bestaat, in tegenstelling tot die van Dewi, uit een mannenhuishouden. Mijn jongens zijn gek op alle Avengers, superhelden en gameconsoles. Toen ze jonger waren speelden ze voornamelijk met auto’s, heeeeeel veeeeeel auto’s. Die zijn inmiddels verbannen naar de jongste z’n slaapkamer, maar toch ontkom ik er niet aan beneden nog wat ruimte in te richten voor de boys.

Natuurlijk, hier heeft ook plastic speelgoed gestaan. Ondanks mijn mannenhuishouden, heeft ook hier een keukentje gestaan, en ja die was plastic. Een Fischerprice parkeergarage in de meest bonte kleuren heeft ook lang de woonkamer gedomineerd 🙂

Maar alle losse spullen gingen altijd in allerlei rieten manden. En daarnaast probeerde ik het altijd zo in te richten dat het toch een gescheiden geheel vormde van de woonkamer. Onze woonkamer is vrij ruim, dus dan kan dat prima. Niet iedereen heeft die ruimte uiteraard. Maar juist in een kleine ruimte wil je dingen opgeruimd houden.

Oppimpen van IKEA spullen.

Waar ik inmiddels wel fan van ben is van het oppimpen van IKEA spullen! Wij hebben het klepbankje voor kinderen geverfd met een matte krijtverf en nu herkent niemand hem meer als IKEA bankje :-). Paar leuke kussens erop en dat oogt toch anders.

img_2485

Dit kun je natuurlijk met meer andere meubels van IKEA ook doen. Zo maak je het meer een eenheid met de kleuren die hebt gekozen in je interieur en het wordt meer eigen. Wat denk je van een standaard kastje en daar grote wielen onder monteren en erop een paar houten planken. In de vakken berg je spullen op, zijn de kids groot genoeg dan kun je bankje zelf gebruiken in je inrichting als extra zitplaatsen bijvoorbeeld. OF bankje waar je pre-puper op kan zitten als hij gaat gamen.

Zelf heb ik momenteel wat Paperbags XXL in de woonkamer staan waar mijn jongste zijn speelgoed en zijn gehele Schlech dieren verzameling in kan opbergen!En ik kan je vertellen, daar kan een heleboel in! Ik heb ze genomen zonder print, maar onder andere Carlijnq verkoopt ze ook met superleuke prints. OF je nou de grafische printjes geweldig vindt, leuke teksten of gewoon simpel zonder print, ze zijn echt heel erg leuk. En, niet onbelangrijk, heel erg stevig. Ik heb ze al bijna 2 jaar staan en nog steeds onverwoestbaar. Ook niet onbelangrijk toch?

img_2486

Voor mijn eigen spulletjes gebruik ik ook al wat paperbags van Le Sac en Papiera zo mooi en voor van alles en nog wat te gebruiken. Ik stop er zelf al mijn inpakspullen in, van papier tot aan stempeltjes. 

Herkenbaar? Hoe doen jullie dit?

Liefs,

Wendy

6 Comments