Interieur, mooie witte frisse kleuren of donkere warme kleuren
Door Wendy,  Wonen

Sfeer in huis. Hoe gezellig maak jij het? Kies jij voor frisse witte tinten of ga jij voor een donker en zacht interieur?

Sfeer in huis

We zitten weer meer binnen. Ik vind dat de zomer voorbij gevlogen is. En ja, dan zitten we alweer in de herfst!

We zijn niet meer zoveel buiten en ik denk dat bijna iedereen het dan binnen wel gezellig wil maken, toch? Je past wat accessoires aan, wat herfstige kleuren kun je toevoegen natuurlijk. Maar wat bepaald eigenlijk de sfeer in je huis?
Natuurlijk is kleur heel erg belangrijk. Kies je voor koele kleuren als blauw en groen dan oogt dat anders dan een interieur waar de wanden een bruine of rode toon hebben. De warmte van de kleur bepaalt dus een hoop in je interieur.

Witte interieurs

Wat je tegenwoordig veel ziet zijn hele witte interieurs. Heel erg mooi, niet altijd even praktisch met kleine kinderen natuurlijk, maar licht en fris. Hoe je dan toch sfeer krijgt in dit soort lichte interieurs is afhankelijk van de materialen die je erbij kiest. Als je de witte basis combineert met warme materialen als hout, wol en linnen dan oogt en voelt het interieur nog steeds licht en fris maar ook warm door het materiaalgebruik. Hieronder staat een foto van Vanessa

Interieur, mooie witte frisse kleuren of donkere warme kleuren
Bron foto: BY Vanes

Vanessa heeft een lichte basis maar door het materiaalgebruik oogt het niet saai of te steriel. Door een stoffen bank te zetten op een tegelvloer, maak je het geheel warmer dan wanneer ze gekozen had voor een leren bank. Het toevoegen van houten elementen zorgt voor precies ditzelfde effect.
Als je ergens binnenkomt waar een witte tegelvloer ligt, met witte wanden en een leren bankstel, wat is dan de sfeer die dit interieur uitstraalt? Warm in elk geval niet omdat de materialen op zich al koel zijn. Het koele van de vloer en de bank kun je natuurlijk minder maken door er een vloerkleed en kussens aan toe te voegen, maar bij het kiezen van je basis kun je hier het beste al rekening mee houden

Warme en zachte materialen.

Zelf ben ik meer van de donkere kleuren. Warme en zachte materialen hebben echt mijn voorkeur. Alhoewel ik de zomer heerlijk vind met alle gezelligheid die dat brengt en het buitenleven, kan ik ook heerlijk genieten van de donkere periode van de herfst en winter. Halen we niet allemaal wat nieuwe accessoires en kaarsjes in huis als het weer herfst wordt?? Wij hebben net een nieuw wollen kleed aangeschaft. Was het eerst nog vechten om een lekker kussen om op de grond te zitten, nu hoor ik de jongens daar niet meer over. Op mijn instagram pagina, ByWendy Styling  vind je meer voorbeelden.

Warme donkere en zachte kleuren
Bron foto: ByWendy Styling
Ik hou van kaarsjes…

En ja wat is de herfst zonder kaarsjes??? Ik kan niet zonder en het fijnste vind ik ze met een heerlijke geur :-). Ik ben al enige tijd gek op de Private collection lijn van Rituals….

Kaarsen Rituals Home collection
Bron foto: ByWendy Styling

En hoe doen jullie dat thuis? Kopen jullie ook allemaal wat nieuws of ben ik hierin de enige ;-)? Ben benieuwd!

Wendy

Hi, mijn naam is Wendy Simpson en naast mijn werk als HR consultant heb ik een grote passie voor interieur.

Begin dit jaar ben ik dan ook begonnen aan de opleiding interieur styling aan de Interieur Academie. Erg leuk om te doen en zo anders dan mijn dagelijkse werk, precies waar ik naar op zoek was. Naast opleiding en werk heb ik thuis 3 jongens, de jongste 7 en 10 en de oudste daar ben ik mee getrouwd 🙂

Een mannenhuishouden dus hier geen roze en zoete liedjes, maar meer stoere mannen dingen.

Ik zal regelmatig een blog schrijven met interieur als uitgangspunt en wat tips hoe je het zelf kunt aanpakken. Wil je een kijkje in mijn interieur voor meer inspiratie kijk dan even op mijn instagram: ByWendy Styling.

One Comment