Mijn verhalen

Ik word 40!

chair-731171_640Over een paar dagen, dan is het echt zover, dan moet ik er echt aan geloven. Ik word 40! Mijn leven is over. Ik word afgeschreven. Ik vind er helemaal niets aan. En je kunt wel zeggen, “het is maar een getal”, “het is maar net hoe je je voelt” ja, ja dat zijn meestal de mensen die al ver over de veertig zijn. dat kan wel zo zijn zijn, maar toch!

En dus heb ik besloten, dat ik het niet vier! Nee, wat? Vier je het niet?!?  Ik hoor je zeggen; maar dat moet je toch vieren!? Nee hoor! Ik ga gewoon weg heb ik besloten, lekker een paar dagen shoppen in Parijs! S H O P P E N.

Waarom ik veertig zo erg vind? Ik vind het zo erg omdat het zo oud klinkt, echt een leeftijd van “middelbare leeftijd”.  Dat is toch erg “middelbare” leeftijd? Misschien moet ik mij nu wel anders gedragen, nu ik binnenkort 40 wordt. Andere kledingstijl? Mijn haar bijvoorbeeld, moet ik het nu ook een kort kapsel laten knippen, want ik wil niet dat je zo’n lyceum, museum effect krijgt…

En wat dacht je van rimpels. Ik spot er echt wel een paar hoor, straks krijg ik zo’n oude kop. Botox is zo gek nog niet hoor.

30 vond ik ook al zo erg, maar als ik nu terugdenk (en dat is al heel lang geleden)  dan vind ik dat eigenlijk de perfecte leeftijd. Ook geen jonkie meer, maar zeker niet iemand van “middelbare” leeftijd.

En al die kaarten met teksten, (die ik ook altijd verstuurd naar een ander die 40 wordt) “40 is the new 30! “keep calm, 40 rocks”, “40 & fabulous” dat is allemaal om het een beetje te verdoezelen & de pijn te verzachten.  Zal ze nu ook vast wel krijgen.

…volgend jaar zal ik er vast wel anders over denken & zal ik mij nog steeds niet anders gedragen, mn haar vast hetzelfde, nog steeds skinny’s en sneakers, maar nu is het nog een beetje “pijnlijk”

Op naar de 50! Ieeeuwww

8 Comments