Ik ben zo''n moeder die...
Mijn verhalen

Ik ben zo’n moeder die… (tag)

Ik ben niet zo van de tags, maar deze vind ik wel heel leuk om tedoen. Amanda van Kiddowz heeft mijn getagd, oorspronkelijk komt deze tag van Marjo. Deze tag vind ik geweldig. Het bewijs dat perfecte moeders niet bestaan. Met de billen bloot, die andere moeders doen ook maar wat. Ik soms ook. Lees hier mijn eerlijke en openhartige antwoorden op tien bekentenissen van de helemaal niet perfecte moeder. Ben benieuwd of jullie je hierin herkennen. Stiekem hoop ik van wel..

 Ik ben zo’n moeder die vindt dat haar kinderen moeten sporten.

Ja dat ben ik. Mijn kinderen moeten aan een sport doen. Alleen ..vind ik dat ineens niet meer als het zaterdagochtend is en ik dan om half acht mijn wekker moet zetten voor een uurtje sport. Maarja wie A zegt moet ook B zeggen. Dus natuurlijk doen we dat.

Ik ben zo’n moeder die zich bemoeit met de kinderfeestje

De meiden mogen zelf uitkiezen wie er op hun feestje komt. Maar..toch kan ik het niet laten om dan te zeggen: waarom nodig je hem/haar uit? Volgens mij ben jij ook niet op het feestje van hem/haar geweest. Je moet het zelf weten, maar dan kan je beter iemand anders uitnodigen. Verder bemoei ik mij er niet mee hoor..

Ik ben zo’n moeder die na het avondeten niet kan wachten totdat haar kids op bed liggen.

Ik ben fulltime thuis met de kinderen, dat is gewoon een hele lange dag. Voor mij maar zeker ook voor hun. Ook al zitten ze al op school. De kaarsjes gaat gewoon uit en vaak is dat na het avondeten. Vanaf dat moment kijk ik heel vaak op de klok. Ik kijk dan gewoon heel erg uit naar mijn avond. Even geen mama..mamammaaa

Ik ben zo’n moeder die alleen de leuke dingen wil doen op school.

Regelmatig wordt er op school hulpouders gevraagd voor diverse klusjes. Ik ben thuis, dus zou eventueel kunnen helpen op school. Toch heb ik besloten dat ik alleen de dingen doe die ik leuk vind. Dus techniek dag..niks voor mij zoek maar iemand anders, toilleten van de kleuters schoonmaken, nee sorry zoek maar iemand anders. De kinderboederij? Ja leuk. Naar de bieb, leuk. Dus de leuke dingen. Helaas werkt het niet helemaal zo. Regelmatig vragen mijn meiden: je komt toch wel helpen mama, kan het dan toch niet over mijn hart krijgen om nee te zeggen. Dus ik doe het ..alléén voor mijn eigen kids. Sindskort ben ik ook luizenmoeder. Zo niet voor mij. Maargoed ik ben overstag gegaan.

 Ik ben zo’n moeder die helemaal niet mee wil op schoolreisje

Andere moeders staan in de rij voor dit “uitje van het jaar” ik eerlijk gezegd niet. Kan heel eerlijk niet wachten totdat ze eindelijk in de bus zitten. Heb ik namelijk tot vier uur me-time dag. Aangezien ik nu luizenmoeder ben, mag ik nu dus mee op schoolreis. Ik moet daar nog heel hard over nadenken. Al weet ik wel dat mijn jongste het helemaal ge-wel-dig gaat vinden. Dus mijn zwakke moederhart wint het waarschijnlijk.

Ik ben zo’n moeder die soms maar met een halfoor luistert

Hele verhalen vertellen ze..ene oor in andere oor uit. Ja sorry hoor, soms zo vermoeiend.

ik ben zo’n moeder die regelmatig roept: jongens ga lekker naar buiten

Als ik dan eindelijk klaar ben met huishoudelijk geneuzel, kinderen uit school zijn, zelfs het eten al klaar is. dat ik dan eindelijk Penoza kan terugkijken, maar dat uiteraard niet met twee kinderen om mij heen, dan roep ik vaak; jongens waarom gaan jullie niet lekker naar buiten. Ja, maar er is niemand buiten? Ga je toch met je zusje? Ja maar het regent? Je smelt toch niet? (Nee, grapje dat laatste)

Ik ben zo’n moeder die heel erg kan genieten van me-time

Ja ik kijk er altijd naar uit. Vooral als ze dan ook nog eens een nachtje mogen logeren bij opa & oma. Heerlijk! Maar zo raar ik mis ze altijd. Het huis is stil en alles blijft netjes op z’n plek. Eigenlijk is het dan gewoon saai. Heerlijk me-time maar ik mis ze dan altijd en ben ook weer blij als ze thuiskomen.

Ik ben zo’n moeder die een hekelt heeft aan zwemmen.

Zwemmen vind ik het stomste uitje ever! Mijn kinderen vinden dit leuk om tedoen, maar ik heb er gewoon een hekel aan. Ik doe het ook niet. Ga maar met papa zwemmen. Mama doet al genoeg leuke andere dingen met jullie.

Ik ben zo’n moeder die alles vergeet

Ik lees de nieuwsbrief van school, maar half, half. Ik kom er op het laatste moment achter, dat er weer wat gedaan moet worden op school of dat de kids iets mee moeten nemen voor school. Ik kom er vaak achter als ik paniekerig rond vraag in de app  of het voor vandaag of voor morgen is. Gelukkig merken de kinderen er helemaal niets van. Die denken dat mama niks vergeet. Ik zorg namelijk altijd dat het weer geregeld is.

Dit waren mijn antwoorden op de tag: “Ik ben zo’n moeder” Best confronterend om te lezen. Ik wil nog wel even zeggen, dat mijn meiden mijn alles zijn, kom niet aan mijn meisjes. Ik hou onvoorwaardelijk van ze. No matter what. Zo’n moeder ben ik natuurlijk ook. Ik ben benieuwd wat de antwoorden van Kirsten van La Vie de Mama, Mathilde van Coffee and Kids &  Melanie van BMellow zijn vullen jullie deze tag in? Kom zeker even lezen bij jullie.

En …herkennen jullie je hier in (hoop eigenlijk van wel;)

8 Comments