40 plusser
Mijn verhalen

Ik ben een veertig plusser..een happy one?!?

Ik ben een veertig plusser. Vandaag blaas ik 41 kaarsjes uit! Ja je leest het goed. Jemig. Nooit gedacht dat ik er een blogje over zou schrijven. Vorig jaar werd ik dus 40 en dat vond ik een ding! Vond ja. Nu vind ik het geen ding maar een dingetje en lach ik er om. Niet heel hard, maar zacht.  Het valt allemaal wel mee. Age is just a number en dat klopt ook wel. Het klinkt cliché, maar het is echt hoe je voelt.
Ik ben een veertig plusser…een happy one?

Ik ben een happy veertig plusser (slik). Mijn kleutermeisje van vijf vroeg vanochtend in de auto op weg naar Appie Heijn; Mama hoe oud ben je ook alweer geworden? 41, schatje patatje! Ze keek mij aan want dat komt nog niet in haar tellingschat voor. Eerst een vier en dan een één zeg ik er nog bij om het een beetje duidelijker voor haar te maken. Stil. Vindt je dat oud, vraag ik haar. Waarom vraag ik dat, vraag ik mij af, want ik weet haar antwoord toch wel. Ja, best wel mama..maar je bent nog lang geen honderd is haar antwoord. Als jij jarig bent geweest dan ben ik bijna jarig en ik wil een step. En verder hebben we het niet meer over oud en leeftijd.

En ben ik veranderd?

En als ik nou terugkijk op dat jaar dat ik 40 werd. Ben ik nu veranderd? Nou dat valt wel mee. Ik zie er volgens mij nog precies hetzelfde uit. Alleen..zie ik wel een grijze haar meer..maargoed kappertje extra dan. Wat doe ik dan nog meer nu ik 40 plusser ben? Misschien sta ik wel wat vaker stil bij de dingen die ik doe. Zeker wel bewust dat ik geen jonkie meer ben, als ik naar mijn kinderen kijk denk ik vaak; over tien jaar zijn ze vijftien en twintig. Dan ben ik vijftig! Hoe dan? Verder tja..voelt het nog precies hetzelfde als toen ik nog veertig was. Mijn haar is trouwens ook niet korter…

Maargoed ik vind het wel weer genoeg het “gechit chat”over mijn leeftijd, 40 plusser. Met een grote glimlach vier ik vandaag mijn 41e verjaardag. Ja dat ga ik doen. Lekker genieten van deze dag met een lekker taartje en gezelligheid. En met open arme omhels ik alles wat nog komen gaat!

Vinden jullie ouder worden een “dingetje”?

23 Comments