Mijn verhalen

Hulpmoeder gezocht!

10426799_931661080179885_7460336858187351568_n
Vorige week was ik hulpmoeder bij Noa, mijn oudste dochter in de klas. Het was alweer een poos geleden dat ik hulpmoeder was en had geholpen op school. De kinderen van groep 5 hadden deze dag, “techniek” middag.
Ik had mij dus opgeven voor deze dag. Voor Noa hoefde het allemaal niet zo. Het is ook echt niet cool hoor, dat je moeder komt helpen, als je maar wel in mijn groepje komt mam! Maar het hoeft “niet zo”

Mijn aanwezigheid wordt weer erg op prijs gesteld door mijn oudste pre puberende¬†dochter. NOT dus…

Die middag, “techniek” middag. Ik kreeg een groepje toegewezen met een stuk of 5 kinderen. Er waren verschillende opdrachten die de kinderen samen moesten oplossen.

Kinderen uit groep 5 zijn natuurlijk geen schattige kleuters meer, maar kleine bijdehandjes, die het allemaal beter weten.
Dat techniek niet aan mij is besteed werd mij al wel weer snel duidelijk. De opdrachten bestonden onder andere uit; bruggen bouwen van papier, kleurenproef, een of andere proef met rietjes en speeksel, wat gelijk al de smerigste proef was en er waren ook niet eens genoeg rietjes.

Ik had het idee, wist het wel zeker dat de kinderen de opdrachten ook maar saai vonden, dat kan je wel zien aan de antwoorden die ze opschreven in het opdrachtenboekje.

Kortom ik vond het een vermoeiende middag met 8/9 jarige.

Voortaan ben ik weer de bibliotheekmoeder, eens in de 3 weken.