Egyptische honingbroodjes
Door Parveen,  Koken met Familie & Spijs

Heerlijke zoete Egyptische honingbroodjes.

Heerlijke Egyptische honingbroodjes…Wat is het koud de afgelopen dagen en nee je hoort mij niet klagen hoor want ik vind het altijd wel lekker. Koud en zonnig!! En toch denk ik weer aan onze vakantie in het warme Egypte, zo lang geleden en de volgende vakantie is nog zo ver weg. Wat ik dan altijd heerlijk vind is vakantiefoto’s te bekijken en om het vakantiegevoel echt even terug te halen maak ik iets lekkers uit het land zelf en deze honingbroodjes zijn ideaal. Elk hapje proeft als een zonnestraal en door de honing heerlijk zoet.

Nu kwam het dit keer helemaal goed uit omdat mijn dochter een landenproject heeft op school en haar project gaat over Cairo en deze broodjes zijn echt de perfecte traktatie, 2 vliegen in 1 klap dus.

Lees ook eens mijn Rode Linzensoep recept uit Egypte..

Het is een vrij simpel recept maar doordat het beslag een paar uur moet staan neemt het wel wat tijd in beslag.

Zoete Egyptische honingbroodjes

Wat heb je nodig voor het beslag:

  • 250 gr boter of magarine
  • 500 gr bloem
  • 1 zakje gist
  • mestpuntje zout
  • 250 ml melk

voor de vulling:

  • 3 el boter
  • 3 el bloem
  • 125 ml honing
  • 1 thl vanille
  • 1 thl sesamzaadjes
Bereidingswijze:

Laat de boter met het zout smelten. In een kom de bloem en gist mengen. Melk bij de bloem mengen, dan de boter er bij en goed kneden. Met een machine ongeveer 8 min en met de hand 15 min. Het moet een soepel deeg worden. Laat het deeg afgedekt 3 uur staan op een warme plek.

Voor de vulling de boter en bloem verwarmen en blijven roeren tot het lichtgoudbruin van kleur is. Van het vuur afhalen en de honing, vanille en sesamzaadjes door mengen en laten opstijven.

Verwarm de oven op 180 gr.

Balletjes draaien…

Nadat het deeg 3 uur heeft gestaan op een warme plek, kan je er balletjes van draaien van ongeveer de grote van een walnoot. Maak er een kuiltje in en doe er wat van de vulling in, druk het balletje dicht en met je hand voorzichtig wat platter drukken.

Bak de broodjes eerst even 5 min onderin de oven en dan nog eens 10 min midden in de oven. Bestrijk de broodjes na de eerste 5 min met het overgebleven honingmengsel en weer na 5 min nog een keer. Bak de broodjes tot ze heerlijk goudbruin en bestrijk ze dan nog 1 maal met het mengsel.

En dan een rustig plekje zoeken, lekker achter het raam in het zonnetje genieten en met je ogen dicht waan jezelf weer heerlijk op vakantie.

Parveen

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

 Ik heb een facebookpagina, Familiespijs met allemaal lekkere recepten, tips en reviews.

Familiespijs