Hoera firmamama.nl 1 jaar
Mijn verhalen

Hoera mijn blog bestaat 1 jaar!

Vandaag bestaat mijn blogje een jaar! Een jaar! Wie had dat ooit gedacht? Nou ik niet in iedergeval. Ik weet nog goed dat ik begon met bloggen. Eigenlijk gewoon zomaar uit het niets. Ik las geen blogjes, volgde ook geen blogs. Ben gewoon begonnen met schrijven, omdat het mij leuk leek. Dat was het. Ik gaf mijzelf eerst een maandje of drie, al vrij snel ben ik toch maar na een maand met een eigen domein aan de slag gegaan, dat zag er al gelijk wat mooier uit en had ik veel meer mogelijkheden. Wauw mijn eigen stukje internet! Hoe leuk!

Niemand las in het begin mijn blog. Ik dacht dat ik tegen een muur (in dit geval) aan het tikken was, maar dat vond ik helemaal niet erg, want ik vond het ook wel eng dat mijn hersenspinsels gelezen zouden worden. Dit was trouwens mijn eerste hersenspinsel: “Monday Morning” Na een paar maanden besloot ik dan eindelijk om het bekend te maken op social media. Bangig was ik wel, want ja wat zouden anderen wel niet denken. Bangig om iets te posten ben ik al lang niet meer. Mocht je het niks vinden, dan klik je gewoon weg. Simpel toch. Dit is mijn blog en ik schrijf wat ik wil. Punt.

aha werkt dat zo…

Ben er wel achter gekomen dat bloggen zoveel meer is, dan alleen een leuk stukje schrijven. Een blog schrijven kost heel veel tijd. Dat wist ik niet. Je komt er al snel achter dat er veel meer komt kijken dan een stukje schrijven, dat blijft natuurlijk het leukst. Maar al die “regeltjes” SEO, het hele do follow en no follow, samenwerkingen aangaan, Social media, technische dingetjes in je blog, rechtenvrije foto’s.  Natuurlijk kun je het allemaal weglaten, maar als je ook een beetje gelezen wilt worden of gevonden wilt worden op internet,  dan is wel handig om je er een beetje in te verdiepen. Gelukkig kwam ik erachter dat er zoveel groepjes zijn, waar je al je vragen kwijt kunt.  Ik wist serieus niet dat er zo’n wereldje achter het bloggen zat. En dat is maar goed ook, want zo kwam ik heel veel te weten.

Happy!

Als ik bedenk wat het jaartje bloggen mij heeft gebracht, maakt me dat echt happy! Leuke samenwerkingen. In het begin had ik echt geen idee, wat nou de bedoeling was van “samenwerkingen” zoals dat ook wordt genoemd. Maar ook veel leuke contacten met andere bloggers . Zelfs een leuk app groepje met een paar bloggers, waarin we elkaar steunen en tips geven. Binnenkort ontmoeten we elkaar dan ook in real life, hebben we afgesproken voor een gezellig lunch. Superleuk dat ik op deze manier ook weer nieuwe mensen ontmoet. Ik denk dat ik het mede hierdoor ook blijf volhouden.

Waarom bloggen?

Mijn blog is voor mij een soort uitlaatklep, maar ook gewoon een leuke bezigheid. Ik vind het superleuk om elke keer weer leuke reacties te krijgen op mijn blog, maar ook via Facebook, Instagram en twitter (ja, ja ik zit overal op) Elke maand groeit mij blog weer met nieuwe lezers en dat is heel leuk!

Dus…

Lieve lezers, graag wil ik jullie bedanken voor de bezoekjes op mijn blog Firma Mama! Hopelijk blijven jullie mijn hersenspinsels lezen!

Liefs,
Dewi

25 Comments