krokant gebakken aardappeltjes uit de oven
Recepten

Hoe krijg je krokant gebakken oven aardappeltjes

Hoe krijg je krokante gebakken aardappeltjes uit de oven? Ik stop mijn aardappels vaak in de oven, omdat het makkelijk en  lekker is. En omdat je er verder geen omkijken naar heb. Alleen zijn ze vaak niet zo lekker krokant. Ik heb nu een manier gevonden hoe je deze zo heerlijk krokant krijgt! En natuurlijk weer makkelijk.  Je moet ze alleen af en toe omdraaien.

Het is heel makkelijk!

Schil de aardappelen en kook deze kort, ongeveer vijf minuten. Laat ze heel goed afkoelen, totdat er geen stoom meer te bekennen is. Verwam de oven ondertussen voor op 200 graden. Als de oven op temperatuur is, …dan (en nu komt het!) doe je alvast wat olijfolie in een grote ovenschaal en doe je de ovenschaal vijf minuten in de oven.
De olijfolie moet goed heet worden, dat is volgens mij de truc!

Hoe krijg je krokant gebakken aardappeltjes uit de oven.

Doe dan vervolgens de afgekoelde aardappelen in de ovenschaal en zorg dat elke aardappel goed onder de olijfolie zit. Voeg vervolgens twee eetlepels bloem toe en verdeel goed over de aardappels. Strooi daarna zeezout over de aardappels.

Je kunt de aardappeltje uiteraard kruiden naar smaak. Vaak vind ik wat rozemarijn, knoflook lekker erbij. Of wat stukken paprika en ui. Dit is gewoon een heel makkelijk gerecht en je hebt er verder geen omkijken naar.

Op zoek naar meer makkelijke gerechten, dan is dit deze hartige ham kaas taart ook lekker vol met groente en ook kidsproof.

Bak de aardappels ongeveer een uur in de oven op 200 graden. Je moet ze af en toe even omdraaien.

Eetsmakelijk!

3 Comments