Koken met Familie & Spijs,  Recepten

Havermout koeken met kokos en heerlijke gezonde fruitijsjes. Lekker en gezond snacken.

Havermout koeken en fruitijsjes! Wij zijn al sinds een paar jaar bewust bezig met voeding. Sinds mijn zoon werd gediagnoseerd met adhd. Toen wij het te horen kregen was het opzich geen verrassing, hij heeft moeite met concentreren en bepaalde situaties ervaart hij anders. Wat wel een verrassing was dat er gelijk over medicatie werd gesproken nog voordat er werd gekeken naar andere mogelijkheden. Wij hebben veel onderzoek zelf gedaan en samen met onze zoon bewust gekozen om geen medicatie te gebruiken. Ik ben onderzoek gaan doen naar voeding en sindsdien hebben wij het stuur volledig omgegooid.

Een wereld van verschil…

Wij waren ook ouders met pakken sap in huis, in de lunchbox pakjes sap en liga’s enz. Hier zijn wij meegestopt. Geen sap, frisdrank, liga’s en dat soort dingen. Gewoon water met munt en komkommer of citroen of diepvriesfruit of ik maak theewater met losse thee in verschillende smaken en crackers, ongezouten noten, fruit enz. Geen snoep, koeken en noem maar op als tussendoortje.

Bij ons heeft het een wereld van verschil gemaakt. Ik let erg op wat er in verpakt voedsel zit. Ondanks dat mijn zoon er moeite mee had merkt en voelt hij ook het verschil. En ja ze mogen echt nog wel een snoepje of een glaasje sap op een feestje of tijdens de film een colaatje maar het is geen gewoonte meer.

Wat geef ik mijn kinderen dan?

Wat geef ik mijn kinderen dan? Ze willen wel wat lekkers en voor het sporten en na school willen ze snacken en niet altijd tomaatjes enz. Dus ben ik mij gaan verdiepen in gezonde snacks zonder bijzondere ingrediënten en dat je er uren mee bezig bent. De linzensoep van vorige week is een goed voorbeeld. Voor het sporten nemen zij dan een lekker kopje soep.

Goede snacks voor tussendoor zijn bijvoorbeeld ook havermout koeken en heerlijke fruitijsjes. Ze zijn ook nog eens makkelijk te bereiden.

Je kunt zoveel met havermout, wat dacht je van deze havermout koeken?

Havermout koeken met een vleugje kokos
 • 150 gr havermout
 • 50 gr bloem
 • 1 volle thl bakpoeder
 • 15 gr fijne kokos
 • 3 tot 4 el honing
 • 70 gr ongebrande en ongezouten amandelen ( andere noten zijn ook prima, waar je trek in heb)
 • 2 el zonnebloemolie
 • 1th kaneel of 1 th vanille
 • 2 eieren

Verwarm de oven op 180 gr.

Hak de noten fijn. Meng de havermout en alle andere ingrediënten in een kom. En maak dan met vochtige handen de koekjes en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 min heerlijk knapperig en goudbruin.

Tip: gooi er ook eens een handjevol gedroogde vruchten bij zoals aardbeien of cranberry’s. En voor een traktatie wat pure chocolade.

Deze havermout koeken zijn heerlijk voor na school, broodtrommel of voor het sporten. Ideaal en lekker!

Gezonde snacks tussendoor: fruitijsjes en havermout koeken zonder suiker

Fruitijsjes
 • Fruit of diepvriesfruit naar keuze
 • Kneepje limoensap

Het fruit met limoensap in de blender en dan in ijshoudertjes in de vriezer.

Heerlijke combinaties zijn: Bramen met mango en een eetlepel yoghurt.

Frambozen met passievruchten, munt, honing en beetje limoensap.

Aardbeien, banaan en kiwi.

Verschillende soorten roodfruit met beetje rozemarijn, eetlepel yoghurt en beetje honing.

Volg je eigen smaak en experimenteer met lekker smaken en ingrediënten. Kinderen vinden het ook leuk om hun eigen combinaties te verzinnen.

Snackse!!

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

Ik ben druk bezig met een internetpagina, boordevol heerlijke recepten, tips en weetjes. Maar voor nu heb ik een facebookpagina met allemaal lekkere recepten.

One Comment