Hartige ham/kaas taart
Recepten

Hartige ham/kaas taart. Wat gaan we nu nu weer eten?

Hartige ham/kaas taart. Gisteren liep ik door de Albert Heijn met de altijd terugkomende vraag “wat gaan we eten” maar vooral; wat gaan we eten en wat lusten de kinderen? Bij de ingang van Appie bladerde ik de laatste Allerhande nog even door, hopeloos op zoek naar het antwoord op mijn vraag.
Ik bleef hangen op blz 78 de “koken voor kids” editie (..wat een feest…of ellende) Maargoed ik ben met de Allerhande onder mijn arm de Appie ingegaan voor de ingrediënten voor de “Hartige ham/kaas” taart. Ik heb h’m gemaakt en het was echt lekker. Ondanks de 600 gram aan Italiaanse wokgroente heb ik mijn lieve kieskeurige meisjes er niet over horen klagen. De oudste ging voor nog een stuk en de jongste, had het maar alsmaar over een croissant maar heeft het netjes zonder mokken opgegeten.

Dus mocht je op zoek gaan naar iets wat de kinderen ook lusten, dan is de Hartige ham/kaas taart een aanrader. Een gerecht vol met groente en heel makkelijk en vooral snel te bereiden. Ideaal als je binnen een half uur een gerecht op tafel wilt neerzetten

Mocht je op zoek zijn naar meer van dit soort gerechten, die kidsproof zijn, dan is deze tortillataart ook een aanrader.

Hartige Ham/Kaas taart een recept uit de Allerhande

Ingrediënten:
Olijfolie (in de Allerhande staat arachideolie) had ik niet in huis.
600 gram Italiaanse roerbakgroenten
1 tl gedroogde tijm
4 eieren
200 gram crème freche
300 gram yorkham ( iets meer dan in het oorspronkelijke recept)
175 gram geraspte kaas
1 rol vers bladerdeeg
een quichevorm Ø 26 cm

Hoe maken we de hartige taart:

Bak de roerbakgroente met de tijm, ongeveer 5 min op middelhoog vuur.
Meng de eieren met de crème frache, snij de ham fijn en voeg toe.
Voeg de roerbakgroente en de helft van de geraspte kaas toe aan het mengsel.
Vet de quichevorm in, leg het bladerdeeg in de vorm.
Schep de vulling erin en bestrooi met de rest van de kaas.

Bak de hartige taart in 35 minuten op 200 graden.

Nog even een opmerking over de roerbakgroente. Ik vond deze nogal grof.
Aangezien mijn bloedjes nogal kunnen zeuren,  wat betreft groente zijn, heb ik de roerbakgroente wat fijner gemaakt in de keukenmachine.

Dit super makkelijke gerecht was een groot succes en zo klaar.  En is zeker kidsproof.
Ik ga h’m volgende week weer maken!

10 Comments