Ham kaas pasta uit de oven
Recepten

Ham/kaas pasta uit de oven

Als je niet telang in de keuken wil staan, heb ik weer een easy peasy maaltijdje voor je. Ideaal als je zoals ik op woensdagmiddag nergens tijd voor heb, omdat je iedereen en alles maar naar clubjes moet brengen en halen en ‘s avonds op tijd eten omdat er ook nog eens gesport moet worden. Het is uiteraard kidsproof, pasta want dat eten ze allemaal!

Ham/kaas pasta uit de oven.

olijfolie
1 grote ui gesnipperd
1 teentje knoflook
300 gram beenham
6 dl kookroom
300 gram gekookte verse erwten of uit de diepvries
200 gram wortels
500 gram pasta
250 geraspte belegen kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in. Bak de gesnipperde ui in een paar minuten gaar. Voeg de ham toe, wortels in stukjes of geraspt giet de room in de pan, breng aan de kook, laag vuur en laat alles 5 minuten sudderen. Voeg dan de erwten toe, totdat het mengels wat ingedikt is. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Kook de pasta, laat uitlekken als de pasta klaar is. Voeg dan bij het roomsaus mengsel, met de helft van de geraspte kaas, strooi de rest van de kaas erover.
Zet het daarna nog 20 minuten in de oven.

Zo! Lekker met een frisse salade en mocht je ook van die groentezeikerdjes hebben, dan snij je voor hun een komkommertje erbij. En je hebt weer een grote schaal voor twee dagen. Scheelt weer een dag nadenken wat je morgen weer moeten eten.

One Comment