Granola bites, gezond, simpel, eenvoudig, gezond, geen suiker, zonder suiker
Door Parveen,  Koken met Familie & Spijs

Granola bites. Simpele, gezonde en lekkere snacks.

Granol bites. Mag ik een snoepje? Dat is iets wat wij als ouders dagelijks te horen krijgen. Nu krijgen ze bij ons niet elke dag een snoepje en dat is uiteraard, zeker volgens mijn zoontje, echt niet normaal hoor. Volgens hem krijgen alle kinderen de hele dag door snoep!! Mijn vriend is echt een zoetekauwer en hij heeft er samen met mijn zoon de meeste moeite mee dat er veel minder snoep en koek in huis wordt gehaald. Ik ben daarom altijd opzoek naar lekkere snacks met niet teveel suikers en andere troep. Deze granola bites zijn aan te passen naar jouw eigen smaak, makkelijk te maken en lekker. Volgens mijn kinderen smaken ze naar m&ms, dus beter kan bijna niet.

Je kan zelf bepalen wat voor ingrediënten je gebruikt zolang de basis hetzelfde is. Gebruik gewoon normale Calve pindakaas daar zitten geen suikers toegevoegd. Alleen pinda’s, olie en wat zout. Je kan ook sesampasta gebruiken of eigen gemaakte notenpasta.

Ik werk altijd met cups, dit is het makkelijkst.

Granola bites

En nu het recept voor de Granola bites:

  • 1 cup havermout of een goede creusli/muesli
  • 1/2 cup pindakaas of andere notenpasta
  • 1/4 cup honing.

Met de volgende ingrediënt kan je variëren. Dit is onze favoriete.

  • 1 eetlepel kokosflakes
  • 1 eetlepel gedroogde aardbeien
  • 1 th chiazaad
  • 1 th lijnzaad
  • 1th cacoabites of een hele donkere pure chocolade fijn gesneden.

Dit alles goed mengen en balletjes van draaien, maak je handen wat vochtig dan plakken ze niet. Even laten opstijven in de koelkast en dan in een luchtdichte pot in de koelkast bewaren. 2 weken houdbaar.

Varieer vooral met verschillende soorten gedroogd fruit. Probeer ook eens andere zaden, noten en pitten.

Zelfgemaakte cruesli

Als jij de pindakaas weglaat en alles goed mengt en dan op 120 gr ongeveer 40 min in de oven plaats heb je een heerlijke eigen gemaakte cruesli. Af en toe even omscheppen en zodra het bruin wordt uit de oven halen. Wel de chocolade weglaten en deze pas toevoegen als jij de cruesli uit de oven heb gehaald en heb laten afkoelen. In een luchtdichte pot bewaren. 2 weken houdbare op een donkere plek.

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

Ik ben druk bezig met een internetpagina, boordevol heerlijke recepten, tips en weetjes. Maar voor nu heb ik een facebookpagina met allemaal lekkere recepten http://www.facebook.com/familiespijs.

20 Comments