gerechten op de camping, makkelijk en lekker
Door Parveen,  Koken met Familie & Spijs

Gerechten voor op de camping! Vakantie en lekker eten!

Zo heerlijk vakantie! Ik moet gelijk denken aan onze vakantie van vorig jaar. Wij zijn gaan rondreizen in een vintage volkswagenbusje omgebouwd tot camper. Niks geboekt gewoon gaan. Zo begint je vakantie al gelijk wanneer je de deur achter je dicht trekt. Wij hebben dit al eerder gedaan. Nu zijn wij 3 weken gegaan. Wij zijn door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië gegaan. Wij hebben zulke mooie en onverwachtse routes gereden, op verrassende plekken gestaan zoals aan het meer in Bled, aan de zee in Kroatië en heerlijk gegeten van de hammetjes in Duitsland, overheerlijke pasta in Oostenrijk, tot heerlijke visgerechten in Kroatië en Slovenië.  Nu zijn wij niet elke avond uit eten gegaan en hebben dus ook in het busje gekookt. Simpel maar lekker!

Gerechten die simpel zijn maar overheerlijk.

Ik deel graag een paar heerlijke gerechten die super simpel zijn maar overheerlijk!

Zelf neem ik  altijd olijfolie, balsamico azijn, Italiaanse gedroogde kruiden, gedroogde knoflook- en uienpoeder, peper, zout, gember, een zelfgemaakte mix van paprikapoeder en tijm mee. Hiermee maak je heerlijke marinades, dressings en dips mee. En uiteraard vul ik mijn voorraad aan met wat ik allemaal kan vinden in de landen zelf. Zoals plaatselijke olijolie, azijn, verse citroen en kruiden.

Wat wij heerlijk vinden is gegrilde groente met een dressing. Simpel gegrilde vis met een heerlijk marinades en uiteraard vlees van de bbq met kruidige sprinkels.

Dressing voor over gegrilde groente:
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 thl Italiaanse kruiden
  • 1/2 thl knoflookpoeder
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • Groente naar keuze

Dit alles mengen en over de gegrilde groente sprenkelen.

Om gegrild vlees af te maken gebruik ik altijd sprinkels van verse kruiden. Mijn favoriete is fijn gesneden lente-ui, koriander blaadjes en fijngesneden chilipeper.

Goede marinade voor vlees…

Een heerlijk marinade voor vlees is wat olijfolie, knoflook- en uienpoeder, mix van de paprika en tijm en snuf zout en peper.

Dippen en klaar!

Een heerlijke dip voor brood is een mengsel van balsamico azijn met olijfolie, Italiaanse kruiden en een snuf zout. Even mengen en dippen maar.Gerechten voor op de camping, vakantie genieten

Gegrilde vis is overheerlijk. Ik maak een marinade van olijfolie, knoflookpoeder, verse kruiden als ik ze kan vinden anders de gedroogde Italiaanse kruiden gebruiken. Smeer de vis hier mee in en bewaar de overgebleven marinade. Doe er wat verse citroensap door en zodra de vis klaar is sprenkel dit er nog overheen met evt wat verse peterselie.

Gerechten voor op de camping, vakantie genieten

Simpel ei gerechtje. Lekker met brood of rijst.

6 eieren geklutst met zout en peper  (thuis doe ik er wat druppels sesamolie bij). Snufje knoflook- en uienpoeder door klutsen. Tomaat in blokjes snijden en verse peterselie fijn snijden. In een pan olie verwarmen en de tomaat en selderij toevoegen. 3 min op middelmatig vuur laten bakken. De ei erbij en roerbakken tot het gaar is. (Thuis gebruik ik verse ui en knoflook die ik eerst even aanfruit en ik maak eerst flensjes van de ei en die snij ik klein laat het even mee bakken met ui en tomaat mengsel met deksel erop)

Wij maken ook groentepakketjes. In aluminiumfolie wat olijfolie, balsamicoazijn, Italiaanse kruiden, snuf zout en peper, plakken aubergine, reepjes paprika en kaas, liefst mozzarella.  Dichtvouwen en 15 tot 20 min laten grillen op de bbq.

Simpele dressing is olijfolie, citroensap, zout en peper en zo kan je simpel je salade oppimpen.

Natuurlijk een toetje!

En toetjes, gewoon lekker ijs of gegegrilde ananas met wat suiker en munt overheen.

Hopelijk hebben jullie wat ideetjes gekregen om ook op de camping lekker te koken, simpel, snel en vooral lekker. Gezien de vakantie verlopig even geen lekkere recepten maar over een paar weken ben ik er weer met heerlijke gerechten. Ik wens iedereen een fijne vakantie en tot na de vakantie!

Gerechten voor op de camping, vakantie genieten

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

Ik ben druk bezig met een internetpagina, boordevol heerlijke recepten, tips en weetjes. Maar voor nu heb ik een facebookpagina met allemaal lekkere recepten.

6 Comments