Sporten. Ik vind er niks aan. Leuk of niet.
Mijn verhalen

Ga je nu alweer sporten? Wat vind ik nou echt van sporten? Wil je dat echt weten?

Ga je nu alweer sporten? Vraagt een moeder op het schoolplein. Zo’n drie keer in de week verschijn ik in m’n sportpakje en knot op het schoolplein. Ja! Ik moet toch wat antwoord ik met een glimlach, want wat heb ik er een zin in! Niet natuurlijk…

Ik vind sporten helemaal niet zo leuk. Echt niet. Ja achteraf, na de les..dan ben ik zooo blij dat ik toch geweest ben, maar tijdens? Ik zal je vertellen wat ik nu echt denk tijdens zo’n uurtje vrijwillig afmatten…

Sporten. Een poging..

De les “bodypump” begint op maandagochtend om 9.00. Met frisse moed tegenzin fiets ik naar de sportschool. Mijn eerste gedachte; jeetje ik ben op tijd! Dus ik moet gewoon gaan. Vorige keer had ik een “goed” excuus dat ik niet van het schoolplein afkwam door die andere moeders. De week daarvoor kwam ik in mijn sportoutfit op school, maar wist ik eigenlijk al vanaf het moment dat ik mijn bed uitstapte dat ik gewoon weer richting m’n huis zou gaan. Ik moest namelijk m’n kast opruimen. Zo heb ik vaak dus hele goede redenen om niet tegaan.

Deze keer geen smoesjes. Ik kom redelijk op tijd binnen deze maandag op de sportschool, klaar om mij vrijwillig te laten afmatten door een uurtje Bodypump. Ik pak m’n matje, step en ander attributen die je nodig hebt om fit, sterk, mooi en vooral dun te worden. Want dat is je doel uiteindelijk toch? Die van mij wel in iedergeval. Fit, vrolijk, enzo ook maar dun op de eerste plaats.

Ik zie er niet uit! Voor mijn eigen spiegel ben ik veel smaller.

Het eerste kwartier gaat goed! Ik voel mij super..de warming-up, pasjes. Knie omhoog, hakken bil, V-step. Ik ga ook niet uit de toon, zoals die mevrouw daar helemaal voorin (waarom wil je voorin?!?) Ik sta alleen op een rotplek, namelijk precies in de naad van de spiegel, daardoor lijken mij heupen serieus véél breder. Jezus! Ben ik dat? Ziet er niet uit. Voor mijn eigen spiegel, ben ik veel smaller. Dat komt door de naad van de spiegel en het paarse licht boven m’n hoofd doet ook niet veel goed. Misschien had ik toch voorin moeten staan…naast die mevrouw.

De warming-up is voorbij..nu het echte werk. Een stang met aan beide kanten gewichten. Ik ga voor 2,5 kilo aan elke kant. Lekker safe. Ik weet namelijk wat we gaan doen. Pff die naad in die spiegel! Check die heupen!  Kan ik niet een stukje naar links?

Nieuwe outfit, meer conditie.

Weet je wat het is? Als ik nu een nieuwe sportoutfit had, dan gaat het waarschijnlijk ook veel beter. Als je kleding maar goed zit he..dan zit je zelf ook lekkerder in je vel. Dat is natuurlijk helemaal zo met sporten. Nieuwe outfit, meer conditie. Als ik een nieuwe sportoutfit had, dan zou ik zeker weten elke week twee keer gaan.

Sporten is echt goed voor je.

Ohhhh we gaan nu ook de step gebruiken. Het yoga matje moet eerst op de step. Terwijl ik deze handelingen moet doen, kan ik even rustig op adem komen. Expres een beetje langzaam. Handdoekje leg ik ook op het matje, langzaam, langzaam…De dril instructeur roept dat we mogen liggen op de step en matje. OMG mag ik echt liggen? Ondertussen pak ik de stang met gewichten en lig ik nu nog redelijk relax op de step en het matje. Ik bekijk mijzelf vanuit de zijkant(liggend op die step)  in de spiegel, dat ziet er best aardig uit. Zie ik nou echt een wat strakkere arm als ik die stang optil? Zie je nou wel! Kan natuurlijk ook door die naad komen in de spiegel! Dit keer geloof ik wat ik zie. Toch goed dat ik ben gegaan. Sporten is écht goed voor je.

5 minuten later..

Zijn er nog andere manieren om dun te worden in plaats van “dit”? Ja gewoon niet eten, Dewi. Hoelaat is het eigenlijk? Ik verwacht dat we net op de helft zitten. Wat? Tien voor half? Tien voor half? Nog veertig minuten…

Halleluja nog vijf minuten!

Ik hoor rustig chill muziek..COOLING DOWN! Ik kijk op de klok. Halleluja nog vijf minuten! Ohhh nou ging goed joh! Ik ben zó blij dat ik toch geweest ben hoor ik mijzelf tegen een dame naast mij zeggen. Ja absoluut hoor, donderdag weer. Enne misschien dan toch wat zwaardere gewichten proberen. Want ja..je voelt 2,5 kilo niet meer. Je raakt eraan gewend. Dat is het…

Nou bedank voor de les! Genoten weer, was echt superleuk. Nee, nee ik kan helaas echt niet blijven voor Yoga. Moet boodschappen doen. Doeg tot donderdag!

En? Sport jij graag?

8 Comments