Fotoshoot, fotoreportage, fotograaf, fotografie
Review,  Samenwerking

Fotoreportage bij Life in Moments fotografie

Vlak voor de zomervakantie werd ik benaderd door Martha van Life in Moments fotografie. Of het mij leuk lijkt om met mijn gezin een fotoreportage tedoen. Niet zomaar een fotoreportage maar eentje uit een dag van onze leven. Foto’s die een verhaal vertellen!

Moet ik dan poseren?

Mijn pubermeisje van tien trok schoot direct in de weerstand. Moet ik dan poseren? Met m’n handen in mijn zij? Nee, dat is nu wat Martha, fotografe van Life in Moments fotografie juist niet bedoelt met haar manier van fotograferen. Martha is goed in het vastleggen van de dagelijkse dingen en de emotie van het moment. Bijvoorbeeld: het doen van je dochters haar, tandjes poetsten van je kind of de te drukke ochtendspits voor het naar school gaan. De dagelijkse dingen die je gewoon vergeet en wat zo gewoon is. Vaak zijn deze foto’s heel sterk en weet je nog precies wat je op dat moment voelde. Het is dan ook heel bijzonder om deze foto’s op deze manier dan weer terug te zien.

Life in moments fotografie – Martha

Martha, moeder van 4 kids is na de geboorte van haar oudste dochter begonnen met fotograferen en nooit meer opgehouden. Ze vindt het fantastisch! Haar kinderen zijn vaak de inspiratiebron voor haar fotografie.

Martha was vroeger mijn “loopmaatje”..uit de tijd dat we dachten dat we misschien wel ooit de marathon zouden gaan lopen..tuurlijk ahummm..

Fotoreportage “Day in the Life”

De fotoreportages van Life in Moments fotografie kunnen op locatie of thuis. Naast de “Day in the Life” fotoreportage doet Martha ook Liefde fotografie, familie fotografie en New born & baby fotografie. Diverse thema’s zijn mogelijk, maar wel pure fotografie. Op de foto’s van Martha wordt het gevoel van dat gewone maar toch ook speciale moment vastgelegd. Heel mooi en uniek.

Fotoshoot, fotografie, fotoreportage

Wij kozen voor een fotoshoot op locatie. Iets wat de meiden leuk vinden om tedoen. Lekker buiten. Het was die zondagse zomerochtend, bloedje heet. Mijn puber had last van puberteiten. En werkte die ochtend niet echt mee (lees: wou absoluut niet op de foto) maar ook dat is echt. Op dat moment vond ik dat uiteraard wel jammer, maargoed ook dat hoort erbij. De foto’s die uiteindelijk van haar zijn geschoten zijn vond ik eigenlijk best hilarisch om te zien. Een meisje die gewoon weg fietst, of expres iets voor haar gezicht houdt. Echt spontane fotografie! Uiteindelijk waren de foto’s (voornamelijk van mijn jongste) heel goed gelukt en ben erg blij met het resultaat.

Fotoreportage, fotoshoot, niet poseren. spontane fotografie

Om echt een goed beeld te krijgen van het werk van Martha kun je kijken op  de site van Life in Moments. Ze heeft een uitgebreide porfolio zodat je direct kunt zien wat haar style van fotograferen is.

Als je ook niet van poseren op een bruggetje houdt, handen in je zij foto’s of een baby uit een bloempot, dan weet ik zeker dat haar manier van fotograferen een snaar bij je raakt.

♥Dit artikel is een samenwerking♥

4 Comments