Review,  Samenwerking

Review: Foto op Aluminium

Een tijdje  werd ik benaderd door FotoOpAluminium.nl voor een leuke samenwerking. Ik had zelf nog niet eerder van FotoOpAluminium.nl gehoord, maar FotoOpAluminium.nl is een dochterbedrijf van Fotocadeau.nl en die ken ik dan weer wel. Ik mocht een foto op aluminium bestellen. Superleuk natuurlijk!

Nu moet ik zeggen dat ik al die fotoproducten niet op de voet volgt. Er zijn zoveel mogelijkheden, dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Hier in huis hebben we de foto’s gewoon op de ouderwetse manier hangen, dus   “gewoon ” in lijsten. Ik was wel heel erg benieuwd naar een foto op aluminium.

Een foto op aluminium

Een foto op aluminium. Mijn eerste gedachte van een foto op aluminium was; koud, stoer, kitsch en kaal. Geen idee, eigenlijk. Mooie geschikte foto’s maken en foto’s ophangen duurt altijd een eeuw bij ons. Het leek mij heel leuk om een foto van de meiden te maken en deze voor mijn bestelling te gebruiken, maar helaas de dames hadden natuurlijk geen zin om op commando foto’s te schieten, dus dat feestje ging niet door. Gelukkig hebben we een heel schattig neefje, die nog wel altijd en elk moment op de foto wil, dus besloten we mijn neefje in te zetten voor een foto op aluminium. En uiteindelijk een leuk cadeau voor opa & oma.

Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik zou moeten verwachten van een foto op aluminium. Ik besloot de bestelling te plaatsen. Ik koos voor formaat 40×60. De prijs van dit formaat is 47,95. Dan kun je ook nog kiezen of je de foto voor binnen of buiten gebruikt. Ik koos voor een binnen formaat.  Als je kiest voor een buiten formaat dan betaal je 20% meer.

Verschillende mogelijkheden

Verder kun je ook nog kiezen voor een aluminiumplaat met een witte toplaag of een aluminiumplaat met een geborstelde toplaag. Ik koos voor een aluminiumplaat met een witte toplaag. De witte delen in de foto worden dan ook in het wit geprint, hierdoor krijgt je een iets minder aluminium uitstraling. Aangezien het een zwart wit foto was leek mij dit wel mooier. Het bestelproces ging heel snel en binnen vijf minuten was mijn foto besteld.

Binnen 3 werkdagen kreeg ik mijn bestelling van FotoOpAluminium binnen. Ik was meteen al enthousiast, blij verrast zelf. Het is echt mooi, stoer en strak en al helemaal niet kitscherig. Het zou hier heel goed kunnen hangen. Het materiaal is 3 mm. dik. De plaat is superstevig en kan wel tegen een stootje. Ik vind het erg mooi, vooral omdat het zo strak en dun is. Mijn man vond het ook mooi, maar was iets minder enthousiast. Hij vond het wat kalig. Hij mist toch een lijst. Misschien dat hij eraan moest wennen.  Ik denk dat het opa en oma het mooi vinden, leuk cadeautje om  je jongste kleinzoon op aluminium te krijgen lijkt mij.

Een foto op aluminium van 20×20 centimeter is al verkrijgbaar vanaf 9,75 euro. Het maakt hierbij niet uit of je kiest voor een witte of een geborstelde toplaag. Ook zou je de kleuren van je foto kunnen laten bewerken. Zo kan je foto bijvoorbeeld worden omgezet naar een zwart wit foto met een kleuraccent of wordt jouw foto een Pop-Art.

Zo zie je dat er veel mogelijkheden zijn, zeker leuk als je een keer iets anders aan je muur wilt hangen.

Wat vindt jij van een foto op aluminium?

Dit blog bevat een product dat ik heb ontvangen van een merk/bedrijf. Review is gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

6 Comments