Fidgetspinner, rage, hype, musthave, handspinner,
Mijn verhalen

Fidget spinners…de musthave! Nieuwe rage

Fidget spinners. Ineens waren ze er. Wat? Een fidget spinner? De nieuwste rage. De musthave van dit moment! Die net zoals alle andere rages ineens uit de lucht komen vallen. ( en die dan vaak ook weer zo verdwenen zijn)  Wat moet je ermee en wat kun je er mee? Behalve rondjes draaien, kun je er verder niks mee. Twee weken terug wist ik niet eens van het bestaan van die dingen, todat ik ze op het jeugdjournaal zag. Het bleek toen al een echte hype. Ik vroeg het aan mijn oudste, Noa; weet jij wat een fidgetspinner is? Ze keek mij aan alsof ik van een andere planeet kwam. Ja natuurlijk kreeg ik als antwoord. Ik had er nog nooit van gehoord.

Een fidget spinner, handspinner, spinner, ronddraai ding…

Mocht je de afgelopen weken onder een steen hebben geleefd. Wat is een fidgetspinner of handspinner, wat kun je er mee? Wat moet je ermee? Het is een speeltje dat oorspronkelijk bedoeld was voor kinderen die moeite hebben met stilzitten. Je houdt de spinner tussen je duim en wijsvinger, geeft het een zetje aan de “propellers” en het ding gaat draaien. Kinderen zouden zich er beter van kunnen concentreren. (sure..zou ik ook zeggen als ik het verzonnen had) Door de draaiing geeft de spinner ook nog eens een zoemend geluid, daar zouden dus de ADHD- ertjes rustig van kunnen worden. (wat mij betreft een toverspeeltje dus!)

Rage, musthave, hype!

Dus bij bol.com voor Noa een fidget ding besteld. Een blauwe, want bij Bol.com hadden ze volgens haar “de echte” Ik heb geen idee wat een echte of een neppe zou kunnen zijn, maar ik weet wel dat ik de dagen erna bij de boekhandel, Etos, Albert Heijn, noem een winkel stapels van die dingen bij de kassa zag liggen in allerlei kleuren. Ze waren ook zo weer op. En er is een serieuze handel gaande tussen moeders onderling. Ineens krijg ik uit verschillende hoeken appjes of ik misschien nog een fidget nodig heb? Op mijn facebook tijdlijn verschijnen deel, like en win acties. Net mieren…

Heel eerlijk ik vind deze hype geen bal aan. Volgens Noa zou ze zich beter kunnen concentreren  (alsof ze ooit concentratie problemen heeft of ADHD trekjes) Bij haar in de klas is het toegestaan om tijdens te de les aan de fidget spinner te friemelen. Serieus? Wie verzint dit! Rekenopdrachten en gymlessen worden er mee gevuld. Kinderen kunnen zich concentreren in de klas door een stuk speelgoed, wat een onzin? Of slim natuurlijk.

Wat kost zo’n ding?

Voor een paar euro heb je al een fidgetspinner, maar er zijn verschillende soorten, sommige draaien voor geen meter en een ander is zo stuk. Die van de meiden waren rond de 5, 6 euro. Ik vind er persoonlijk geen “jeweetwel” aan, maar ach als de meiden het leuk vinden, ga ik niet de zure moeder uithangen. Prima voor die paar euro.

Weet je nog de flippo rage, Loom elastiekjes etc. Aan welke rage deed jij mee? En heb je ook al een fidgetspinner in huis?

31 Comments