Fabulous mom Rory, 40envoorheteerstmoeder
Fabulous Moms!

Fabulous mom: Rory

Ken jij Rory al van 40envoorheteerstmoeder? Nog niet? Dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op de blog van deze fabulous mom! Ik volg Rory al een tijdje en ik vind haar zo’n sprankelend en positief persoon. Op haar blog 40envoorheteerstmoeder hoopt Rory andere vrouwen te helpen door haar eigen ervaringen en strubbelingen te delen. Hoe het is om op latere leeftijd zwanger te worden en te bevallen, maar ook een kind opvoeden. Hoe blijf je naast moeder en partner – jezelf? Rory hoopt te kunnen helpen door je een kijkje te geven in haar leven. Vandaag bij Firma mama deelt ze hele andere dingen; haar favoriet jurk bijvoorbeeld en haar ultieme beautytip..ben je benieuwd naar Rory, lees dan verder…

Vertel in het kort wie je bent en over je blog.

Mijn naam is Rory. Ik ben 46 jaar en ik ben Indisch. Soms ‘struggle’ ik nog met de juiste benaming. Is het half-Indonesisch, of gewoon Indisch? Stiekem word ik ook weleens ‘pinda’ genoemd of ‘rijstekorrel’ al is dat meer iets van het verleden. Op school.

Maar ik dwaal af. Ik ben getrouwd en samen hebben wij een prachtig meisje mogen krijgen: Mila. Ik raakte – geheel spontaan en ontzettend gewenst – zwanger op mijn veertigste. Na een pittig eerste jaar begon het creatieve in mij weer ontzettend te kriebelen. En sinds september 2013 blog ik dan ook op mijn eigen site: 40envoorheteerstmoeder

Vertel eens, hoeveel tijd heb jij ’s ochtends nodig om er als een fabulous mom eruit te zien?

Eerlijk? Ik sta sowieso vroeg op. Ik ben iemand die rustig wakker wil worden en ook rustig alles kan doen. Ik ben zeker niet iemand die haar tanden poetst onder de douche. Nee, ik zoek mijn kleding uit. Ga uitgebruid douchen. Gezichtsverzorgingroutine. Ontbijten en natuurlijk alles klaarmaken voor Mila. Oftewel. Ik sta om 6 uur op en om tien over acht lopen we de deur uit. Overigens maak ik Mila pas om 7 uur wakker. Dat dan weer wel.

Ga jij weleens zonder make-up de deur uit?

Had je het mij een paar jaar geleden gevraagd, dan had ik je uitgelachen. Inmiddels, na een ‘nasty’ lippeneczeem, kapotte mondhoeken en nu weer een ontsteking van de huid om mond en neus loop ik al maanden rond zonder lippenstift (en mijn lippen hebben bijna geen kleur van zichzelf dus ik zie er erg bleek uit vind ik zelf). Afgelopen week was ik inderdaad volledig onopgemaakt. Terwijl ik een zakelijke afspraak had. Dat mag letterlijk in de krant.

Wat draag je het liefst, waar voel jij je het mooist in?

Een van mijn favoriete LaDress-jurken met mijn stiletto heels. Maar het kan ook een hele fijne skinny jeans zijn met een strak wit hemdje. De kunst is om te voelen wat je aanspreekt op het moment. Uitstralen wat je van binnen voelt. Dan kan eigenlijk alles mooi staan.

High heels of sneakers?

Met stip bovenaan: high heels. Maar ook sneakers zijn tegenwoordig favoriet (net als espadrilles). Al vind ik high heels wel op en top vrouwelijk. Als ik in Rome rondloop (vroeger eens per jaar, om schoenen en bijpassende tassen te kopen. Echt waar) dan móet ik gewoon een mooie outfit aan met bijpassende stiletto heels.

Wat is jouw ideale “me-time”dag?

Uitslapen. Rustig aan wakker worden. Een latte macchiatto. Vooruit, twee stuks. Bij voorkeur Het Parool (wij hebben geen abonnementen meer) van het weekend doornemen, samen met de PS (leukste bijlage ever). Al dan niet een fijne sportles. Uitgebreid douchen, haren wassen. Het liefst uit lunchen – lekker in mijn eentje, eventueel windowshoppen. Ok, misschien iets kleins kopen (mijn kledingkast is vól). Dan dochtertje uitgebreid knuffelen om vervolgens met de man een datenight te hebben (Aziatisch, het liefst Indonesisch), eerst een speciaalbiertje. Bij het eten een half wijnarrangement. Misschien een digestief omdat het feest is. Heel veel bijpraten. Laat naar bed. En vroeg weer op met dochtertje die lekker loopt te springen bij ons in bed.

Beste aankoop ooit en heb jij ook een miskoop in je kast hangen?

Mijn eerste LaDress-jurk (en de zes jurken die erna volgden ;). Miskopen had ik vroeger nog wel eens. Inmiddels niet meer. Aan de andere kant heb ik onlangs een subliem pailettenjasje gekocht (felgroen, felblauw en goud). Eigenlijk omdat die zo ontzettend te erg glom. En afgeprijsd was van 65 euro voor 15… Ik heb het jasje nog niet gedragen. Maar iedere keer als ik in de kast kijk. Krijg ik een enorme grijns op mijn gezicht. Dat is al wat waard toch?

Een mooie lipstick, een makkelijke lipgloss of een snelle Labello?

Boehoe! Ik mag / kan dat even niet doen. Met een beetje mazzel – zei de huisarts – ben ik er ná de winter vanaf. Nu dus. Maar ik heb er nog last van. Afijn. De enige lippenstift die nu op mijn lippen komt zo nu en dan is de ‘Jolie Rouge Brillant’ van Clarins (kleur 13 Cherry). Omdat die zacht is, hydraterend, met een lichte gloss. Prachtig! Wel duur. Maar ik wacht gewoon de 40% kortingsactie af van Ici Paris XL. Alleen een gloss? Nooit gedaan. Alleen al omdat ik iedere keer mijn haren uit mijn mond en van mijn lippen moet trekken. Het blijft kleven. En als tip? NOOIT meer Labello voor mij. Het enige wat werkt – bij kapotte mondhoeken / lipeczeem – bij mij is een potje Vaseline met aloë vera. Iets anders komt er nooit meer op. Ook geen Purol. Want dat ging uiteindelijk ook averechts werken.

Wat zou je never nooit aantrekken?

Een ‘mom jeans’ (ik krijg al – verkeerde – jeuk van de benaming) en een hight waist skinny. Ik krijg het acuut benauwd als ik eraan denk.

Wat is je favoriete parfum?

Coco en No.5 van Chanel. Flowerbomb van Victor & Rolf. Cartier La Panthère.

Welke beauty producten heb jij standaard in je (luier) tas.

Mijn potje vaseline. Een mini SPF 30. Voor de zekerheid (want je weet nooit wanneer je het nodig hebt) mijn Clarins lippenstift. De anti-glim doekjes van Kiko.

Wat vindt jij het mooiste aan jezelf?

Ik ben oprecht heel tevreden met mijzelf. Waar ik vroeger liep te miepen over ‘te kleine borsten’, ribbel (buikje), grijze haren en ga zo maar door. Ben ik eigenlijk al een hele tijd best heel tevreden. Met wie ik ben. Wat ik bereikt heb. Ik ben heel erg dankbaar dat ik toch nog moeder heb mogen worden. Een prachtig, lief, mooi kind heb mogen krijgen. Ja, ik ben 46 jaar. Maar ik ben toch zoveel (zelf)verzekerder dan vroeger toen ik in de twintig was. Natuurlijk merk je wel wat van veranderingen. Maar het heeft zo weinig zin om je daar druk over te maken. Geniet van wat er wél is. In plaats van te kijken wat je niet hebt.

Ouder worden. Wat vindt jij Botox of liever toch charmante rimpels?

Zeg nooit nooit, maar ik geloof momenteel heilig in ‘aging gracefully’ met een beetje hulp. En met hulp bedoel ik puur goede crèmes (gezichtsverzorging) en hulpmiddelen zoals een goede mascara. Ik heb ooit een artikel in de LINDA gelezen over ‘botox-gone-wrong’ met dito foto’s en dat is mij erg bijgebleven.

Sport je of kijk je liever naar sport?

Sporten! Al is het de laatste paar maanden veel te onregelmatig voorgekomen. Mijn doel is altijd drie keer per week (zaterdagochtend, maandagavond en woensdagochtend). Maar doordat ik sinds oktober aan het sukkelen ben geweest met grieperigheid en verkoudheid. Is het wat onregelmatig voorgekomen. Bummer.

Vertel ons je ultieme beauty tip.

Syoss Color Refresher! Officieel kleurboost tussen twee verfmomenten in. Maar … ik verf mijn haar niet. Ik heb wel wat grijze haren, maar meer aan de onderkant van de zijkant (volg je mij nog?). Dit middel kan je gewoon tijdens het douchen gebruiken (je stapt er even uit, maakt je haar handdoekdroog, doet de mousse erin, drie minuten wassen, uitspoelen en klaar is kees). Let wel, je moet het een aantal malen hebben gebruikt voordat je goed resultaat ziet. Mijn luttele grijze haren zijn ‘bruin-ish’ geworden. Het lijkt net alsof ik een highlighter in mijn haar heb. Ideaal! Het artikel wat ik erover heb geschreven is op mysterieuze wijze verdwenen van mijn site, maar gelukkig heb ik een kopie weten te vinden. Deze zal ik binnenkort weer eens plaatsen.

Wie is je favoriete stijlicoon en waarom?

Spontaan: Marilyn Monroe. Prachtige vrouw. Was totaal niet zelfverzekerd (al leek dat misschien wel zo). Niet dun of ultraslank. Maar prachtig.

Meer van deze tijd: Nog steeds Monique Kleman van Loïs Lane (google maar). Prachtige vrouw. Zij was voor mij – toen ik nog een tiener was – mijn grote voorbeeld (toen was ze nog model). Een aantal jaar geleden kwam ik haar bij mijn vorige werkgever nog tegen (ze zong tijdens een bedrijfsfeest) en ze was nog net zo mooi als ik mij haar herinnerde. Prachtvrouw! 51 jaar en still going strong. I like!

Bedankt voor je deelname Rory! Erg leuk om te lezen. Goede tip van de Syoss Color Refresher!

24 Comments