Fabulous mom Romy
Fabulous Moms!

Fabulous mom: Romy

Vandaag de eerste fabulous mom na de vakantie. Dit keer Romy, deze mama heeft een grote passie voor schrijven. Op haar veelzijdige blog Dochterlief hoopt ze dan ook lezers te inspireren met haar schrijfsels. Je leest hier een hoop persoonlijke verhalen maar ook deelt ze leuke hotspots, uitjes en haar favoriete producten. Benieuwd naar deze fabulous mom? Lees dan snel verder.

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben Romy, 37 jaar, getrouwd en moeder van een dochter van 3. Ik werk 32 uur per week en onderhoud daarnaast mijn kind, mijn blog Dochterlief.nl. Deze blog ben ik gestart toen mijn dochter 1 jaar was en groeit lekker met haar mee. Ik schrijf voornamelijk over persoonlijke dingen en lifestyle en sinds kort neem ik mijn lezers ook mee in mijn schrijf-ambities.

Vertel eens, hoeveel tijd heb je ’s ochtends nodig om er als een fabulous mom uit te zien?

Op werkdagen heb ik niet zoveel tijd, dus dan heb ik aan een half uur wel genoeg, inclusief douchen. Ik moet wel bekennen dat mijn haar er dan niet zo fabulous uit ziet, want ik heb van dat haar dat geföhnd, gepamperd en wakker gemaakt moet worden voordat het een beetje volume en glans laat zien. Maar goed, dat neem ik dan voor lief.

Ga jij weleens zonder make-up de deur uit?

Nee, ik heb eigenlijk altijd wel een beetje make-up op, al is het maar een beetje mascara. Als ik thuiswerk of in het weekend thuis aan het rommelen ben laat ik het wel eens zitten. Dat is wel zo lekker voor mijn huid.

Ben je ijdel?

Ja, maar wel veel minder dan vroeger, want ik heb geen zin en tijd om me urenlang op te tutten. Ik weet na jaren wel wat me wel en niet staat en doe daar mijn voordeel mee. Qua make-up doe ik het hoognodige, maar ik zit niet meer met 10 potjes en flesjes voor de spiegel. Less is more. Ik zweer wel bij goede zonnebrandcrème, ik gebruik elke dag de matterende lotion met factor 30 van Eucerin.

Wat mag er niet ontbreken in je kledingkast?

Een goed zittende jeans, een little black dress en mooie pumps, al loop ik tegenwoordig vaker op sneakers. Daarnaast heb ik een zwak voor enkellaarzen van Shabbies.

Hoe ziet je ideale “me time” dag eruit.

Als een vrije dag zonder volgeplande agenda, waarin niets moet en alles mag. Bij voorkeur met tijd om te lezen en te schrijven in het zonnetje en daarna gezellig uit eten of een terrasje pakken

Beste aankoop ooit en heb jij ook een miskoop in je kast hangen?

Mijn beste aankoop is een klassiek zwart jurkje met wit-roze bloemenprint van King Louie die ik aan de hanger echt niets vond maar van de verkoopster moest passen. Ze had gelijk want ik krijg altijd complimenten als ik ‘m aanheb. Hij is inmiddels 8 jaar oud maar ziet er nog steeds perfect uit. Miskopen: die heb ik zat. Vooral shirts die lekker modieus wijd vallen maar waarin ik spontaan 8 maanden zwanger en 2 maten groter lijk. Doe mij maar simpele shirts met een V-hals en een mooie snit.

Wat zou je nooit aantrekken?

Naveltruitjes en hotpants. Die stonden al niet op mijn 15e laat staan op mijn 37.

Welke make-up misser vind je verschrikkelijk?

Die hele volle donker geverfde wenkbrauwen die iedereen op Instagram nu lijkt te hebben. Niets mis met een paar mooie natuurlijke volle wenkbrauwen, maar waarom moet elke jonge meid er nu permanent boos of verdrietig uitzien?

Kan niet zonder…

Lippenstift, bij voorkeur in een knalkleur zoals koraalrood of knalroze. Ik heb er 20 jaar over gedaan om me te realiseren dat ik dat heel goed kan hebben en nu is het hek van de dam en heb ik een heuse collectie. MAC heeft mooie, maar Catrice ook.

Wat vindt je het mooiste aan jezelf?

Mijn lichtgroene ogen, en om het contrast dat ze met mijn donkere haarkleur maken.

Ouder worden. Wat vindt jij Botox of liever toch charmante rimpels?

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik blij ben met mijn rimpels, maar botox vind ik weer een brug te ver. Alle vrouwen gaan erdoor op elkaar lijken. Doe mij dan maar lachrimpels!

Wat is jouw guilty pleasure?

Ik heb een iets te grote zwak voor chocola en foute romantische kerstfilms zoals Love Actually.

Wat kan echt niet meer nu je moeder bent.

Wat mij betreft kan (bijna) alles, zeker op het gebied van gedrag. Ik ben door mijn dochter minder star en losser geworden en voel me juist jonger. Maar qua kleding zou ik zeggen: niet te bloot, te kort of te strak.

Wat leuk om te lezen Romy! Die van de rode lippenstift herken ik wel. Duurde bij mij ook twintig jaar. Nu ben ik losss! Heel erg bedankt voor je deelname aan de rubriek: Fabulous mom.

Nog meer van deze rubriek lezen? Kijk dan hier even