Fabulous mom Roelina
Fabulous Moms!

Fabulous mom: Roelina

Vandaag is Roelina, Fabulous mom op Firma mama! Roelina is een creatieve mama van 3 kindjes. Op haar blog www.roelina.nl blogt ze over haar leven als drukke mama. En busy is ze! 36 uur werken, een huishouden, bloggen en regelmatig ook nog eens een gastblog voor Moodkids. Hoe doet ze dat toch? Vandaag vertelt deze busy mom wat haar ideale me-time dag is en hoeveel tijd ze ‘s ochtends nodig heeft. …lees gezellig mee…

Vertel in het kort wie je bent en over je blog.

Ik ben Roelina, werkende moeder en 18 jaar gelukkig ongetrouwd met mijn allerbeste vriend. Samen hebben wij 3 kindjes, waarvan 1 engelmeisje (onze dochter is 2 weken na haar geboorte overleden aan een zeer zeldzame aandoening genaamd Alveolaire Capillaire Dysplasie, ACD) en 2 zoons (1 van 2,5 en 1 van een half jaartje oud). Ik werk 36 uur in de week op een marketingafdeling van een verkoopkantoor en mijn vrije tijd prop ik vol met hobby’s,. Zo teken, schilder en freubel ik graag. Ben ik verlsaafd aan (online) shoppen, werk ik als grafisch vormgeefster naast mijn werk en moeder ik nog 2 knotsgekke boxers. Oh ja, en ik blog dus ook nog. Op http://www.roelina.nl. blog ik over mijn leven als ‘busy mom’.

Vertel eens, hoeveel tijd heb jij ‘s ochtends nodig om er als een fabulous mom eruit te zien?

Als ik mijn best doe? Half uurtje, tot een uur. Maar dat is dan wanneer ik kindloos ben en op stap ga (lees: dat is de afgelopen jaren maar sporadisch voorgekomen). Doordeweeks heb ik meestal maar tijd voor een kleine 15 minuten (of gun ik mij er slechts 15 min tijd voor). Haren doen, beetje make-up op en gaan!

Ga jij weleens zonder make-up de deur uit?

Bijna nooit. Er zit altijd wel iets op, al is het maar een paar haaltjes mascara. Ik voel me anders zo naakt.

Wat draag je het liefst, waar voel jij je het mooist in?

Ik draag het liefst een fijne (strakke) jeans met sneakers. Maar het mooist voel ik mij toch wel op hakken. Tijdens mijn zwangerschap droeg ik deze maar amper. Toen koos ik toch echt voor comfy in plaats van posh. Maar ik heb mijzelf onlangs een paar ubercoole veterlaarzen van Sascha Shoes aangesmeerd, nu kan ik weer een beetje voor de dag komen.

High heels of sneakers?

Beiden dus. Ik draag graag sneakers, maar ook hoge laarzen met een goeie hak passen mij wel. Wel de stoerdere hakken trouwens. Ik heb ook wel stiletto’s maar daar ben ik echt te lomp voor, brekebeen als ik ben.

Hoe zie je ideale “me time” dag eruit.

Shoppen! Ben ik zoooo verslaafd aan! Daar kan ik best een dag mee vullen. Maar uren wandelen met mijn honden schaar ik ook onder me-time. Hersenloos wandelen door berg en dal en gewoon even helemaal denken aan niets, heerlijk!

Beste aankoop ooit en heb jij ook een miskoop in je kast hangen?

Oe, moeilijk….. (‘denkt’). De beste aankoop ooit was denk ik mijn rode laklaarzen. Ze zijn inmiddels helaas niet meer maar, daar was ik wel helemaal wild van. Ik houd van gekke dingen. Niet alledaagse kleuren, opzienbarende printjes, aparte modelletjes. Die rode laklaarzen vielen daar ook onder. Miskoop? Daar hoef ik niet over na te denken, ik heb er meerdere. Dat zijn meestal de goedkopere impulsaankopen. Wanneer ik iets vanwege miskoperij niet of nauwelijks aantrek, kieper ik het meestal ook weer vrij snel weg. “Ruimte voor iets nieuws!”, den ik dan.

Een mooie lipstick, een makkelijke lipgloss of een snelle Labello?

Het liefst een mooie lipstick. Maar in de praktijk is dat toch een snelle Labello. Ik wou dat ik het type was voor lipstick, de werkelijkheid is echter dat lipstick bij mij geen minuut stand houdt omdat ik dater simpelweg ‘af vreet’ (dat klinkt wat raar, maar daar bedoel ik mee dat ik nogal veel met mijn tong over mijn lippen ga). Dus Labello it is. Jammer, want zo’n lekker fel rood kleurtje als dat nu in de mode is, vind ik echt te gek.

Wat zou je never nooit aantrekken?

Crocs! Verschrikkelijke dingen. Ben ik echt enorm allergisch voor, die krijg je niet aan bij mij. Ik riep dat ook altijd over mijn kids, geen crocs bij mijn kids. Maar daar dacht de papa des huizes toch echt anders over en dus showde op een dag zoonlief trots zijn nieuwe crocs aan mij. Hij is er niet uit weg te slaan.

Wat is je favoriete parfum?

Dat is absoluut Dior Addict of Dior Hypnotic Poison. Ik ben zo weg van de Dior luchtjes. Ze zijn wat scherper en zwaarder en ik houd wel van die ‘ouwe wijfe luchtjes’.

Welke beauty producten heb jij standaard in je (luier) tas.

In mijn tas? Alleen deo en Labello. Oh, nee moet ik niet liegen. Ik heb een klein doosje Stay matte sheer pressed powder van Clinique in mijn tas, voor de ‘shiny’ momenten van de dag.

Wat vindt jij het mooiste aan jezelf?

Damn, eigenlijk niet zo heel veel. Als ik dan wat moet noemen is het misschien dan toch mijn figuur. Want voor een vrouw van 35 die 3 zwangerschappen achter de rug heeft en gewoon weer maatje 36 draagt, mag ik wat dat betreft niet klagen.

Ouder worden. Wat vindt jij Botox of liever toch charmante rimpels?

Botox, ik doe het overigens (nog) niet hoor, maar ik sluit dat ook niet uit. Ik vind dat ouder worden ook maar niks, zeker nu je het ook echt begint te zien.

Sport je of kijk je liever naar sport?

Oh jee, gewetensvraag: geen van beiden. Ik zou misschien (meer) aan sport moeten doen maar heb er echt de tijd niet voor. Ik werk veel, heb een gezin en spendeer nogal wat tijd aan mijn hobby’s. Sporten past daar echt niet in. Bovendien loop ik elke dag een uur dankzij onze honden, en ren ik veel achter onze peuter aan, is ook beweging toch?

Vertel ons een je ultieme beauty tip.

Gezond eten en veel water drinken. Dat houdt je echt jong en fit. Ik ben absoluut geen heilig boontje en zondig vrij regelmatig, maar dankzij de balans tussen goed en slecht blijf ik toch redelijk geconserveerd!

Wie is je favoriete stijlicoon en waarom?

Ik heb niet echt een stijlicoon. Ik vind Madonna wel een icoon, dat je er nog zo uit kunt zien op zo’n leeftijd, petje af! Maar ik heb niemand echt als voorbeeld voor mijzelf, hoe ik eruit zou willen zien. Ik ben mijn eigen icoon denk ik.

Roelina, bedankt voor je deelname! Erg leuk om te lezen. Ik vind het erg grappig dat jij als enige vrouw, zonder blikken of blozen voor Botox zou kunnen kiezen.

6 Comments