Fabulous mom Melanie
Fabulous Moms!

Fabulous mom: Melanie

Vandaag hebben we weer zo’n leuke mama op de blog, dit keer Melanie van BMellow. Melanie is  mama van twee boys en een klein prinsesje van 21 maanden. Op haar creatieve blog kun je vanalles vinden van leuke knutselwerkjes tot ideetjes voor een verjaardag en partijtjes, leuke diy’s, uitjes, kortom van alles om kinderen bezig te houden. Maar je leest hier ook leuke herkenbare mama verhalen. Vandaag vertelt deze fabulous mom onder andere hoe haar ideale me- time dag eruit ziet en nog veel meer…ben je benieuwd naar Melanie? Lees dan gezellig mee…
Vertel iets over jezelf?

Ik vind dit altijd lastig iets over je zelf te vertellen. Ik ben Melanie nog net geen 40. Mama van 3. Twee jongens 11 & 8 en een dochter van 21 maanden. Verder heb ik een hele lieve vriend. Die de beste bonus vader is (die ik me maar kan wensen) voor mijn jongens.

Ik ben van Nederlands Indische afkomst en mijn vriend is Arubaans. Ooit hopen we dan ook naar Aruba te kunnen emigreren.

Werken doe ik op dit moment niet zo vaak. Ik wilde vooral thuis zijn bij mijn kinderen en niet werken voor de opvang. Ik werk dan ook maar een aantal uren per week. De uren variëren. Meestal werk ik als mijn vriend thuis is en anders alleen als mijn dochter mee kan. Wat ik doe, Ik maak bij een aantal mensen schoon en ik doe de administratie voor een klein bedrijfje.

Waar gaat mijn blog BMelloW over? Tja het was mijn bedoeling om voor al over mama zijn en creatieve DIY te schrijven. Maar ik merk dat ik ook steeds meer over alle daagse dingen schijf. Aangezien ik nog maar een aantal maanden blog ben ik nog een beetje zoekende.

Vertel eens, hoeveel tijd heb jij ’s ochtends nodig om er als een fabulous mom uit te zien?

Als ik er fabulous uit wil zien dan heb ik toch wel een aantal uur nodig. Aangezien slapen nog steeds niet van zelfsprekend is bij mijn dochter, zie ik er niet altijd even uitgerust uit in de ochtend. Maar meestal is het gewoon aankleden en mijn haar in de knot of staart. Niet te moeilijk.

Ga jij weleens zonder make-up de deur uit?

Nee, alleen als ik er echt op uit ga of er de tijd en zin in hebt. Veel verstand heb ik niet van make up. Ik draag het niet zo vaak omdat ik het grootste deel van het jaar last heb van hooikoorts en de daarbij horende tranende en geïrriteerde ogen. Hooikoorts en make up gaat niet altijd samen.

Waar voel je het mooist in.

Een rok of jurk met een mooie sandaal. Maar ook in een goeie spijkerbroek met een mooie hak.

High heels of sneakers?

High heels vind ik supersexy en daar voel ik me heel erg vrouw in. Maar met een over actieve dreumes zijn gympen veel handiger. Dus helaas draag ik vooral sneakers.

Wat is je ideale “me time” dag

Ik heb zelden me time. Zelfs op de wc zit er vaak een dreumes op mijn schoot. Maar ik geniet van een goed boek en een kop thee. Even rust aan mijn oren. Een festival of gewoon als ik in alle rust kan bloggen.

Beste aankoop ooit en heb jij ook een miskoop in je kast hangen?

Beste aankoop is mijn leren jas geweest. Het is geen standaard jasje. En heeft me redelijk wat gekost. Maar bijna 10 jaar later ben ik er nog altijd blij mee. Miskoop ja dat heb ik vorige week nog gedaan. Ik wilde nieuwe gympen. Witten High tops Nike air force of zoiets. Binnen 5 minuten had ik al de blaren op mijn voeten. Mijn oudste zoon loopt ze nu voor mij uit. Als ze dadelijk nog niet goed zitten heeft mijn zoon een paar gympen erbij.

Een mooie lipstick, een makkelijke lipgloss of een snelle Labello?

Ik gebruik nagenoeg niks. Als mijn lippen schraal zijn gebruik in vaseline. Meer niet. Wel heb ik een paar lipsticks liggen. Lipgloss vind ik niet fijn aanvoelen.

Wat zou je never nooit aantrekken?

Crocs, witte legging of Uggs. De eerste twee spreken voor zich lijkt me. Uggs niet omdat ik heb gezien hoe wreed de dieren worden behandeld. Bovendien vind ik veel mensen er maar raar op lopen.

Welke make-up misser vind je verschrikkelijk?

Te veel en te dik. Verkeerde kleuren, Lippen stift dat ver over de lippen heen is gekleurd.

Welke beauty producten kun je niet zonder?

Door mijn allergieën gebruik ik niet zo veel. Ik hou van de gevoelige lijn van Zwitsal. Vooral de gezicht crème. Die zit altijd in mijn tas en gebruik ik voor alles. Maar met mijn krullen kan ik ook niet zonder kokos olie.

Wat vindt jij het mooiste aan jezelf?

Mijn huidskleur in de zomer. Ik ben heel snel bruin.

Ouder worden. Wat vindt jij Botox of liever toch charmante rimpels?

Een aantal rimpeltjes vind ik niet erg. Maar ik zal nooit zeggen dat ik het niet zal gebruiken.

Sport je of kijk je liever naar sport?

Ook al komt sporten er nu niet van. Maar ik vind fitness niet erg om te doen. Sommige sporten vind ik ook echt heel erg leuk om naar te kijken. Zoals EK en WK. Turnen tijdens de olympische spelen.

Wat kan echt niet meer nu je moeder bent.

Elke festival afgaan.

Je beste beautytip voor alle moeders

Ik ben niet de beste persoon om hierover om advies te vragen. Ik heb zelf nog een hoop te leren op dit gebied. Maar wees jezelf en doe waar jij je goed bij voelt. Laat je niet gek maken en voorkom stress. Dat zal je innerlijke ik goed doen. En goed voelen straal je dan vanzelf uit.

Dankjewel voor je deelname Melanie! Superleuk om je zo weer een beetje beter te leren kennen.

11 Comments