Fabulous mom Marije, mommy in balance
Fabulous Moms!

Fabulous mom: Marije

Vandaag is Marije fabulous mom op Firma mama. Deze mama van twee meisjes blogt samen met Merel op Mommy in Balance. Een online magazine voor alle mommy’s (to be) Elke dag verschijnt er wel een mooi artikel met tips en tricks om jou als mama en je kindje makkelijk te maken. Vandaag deelt Marije o.a. haar ideale me-time dag..benieuwd naar Marije? Lees dan snel verder.

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben Marije en woon met mijn man en twee dochters van 4 (Elin) en 2 (Feija) jaar in Haarlem. We woonden lange tijd in Amsterdam maar met kinderen is Haarlem wat rustiger wonen en het strand zo dichtbij is heerlijk! Samen met Merel heb ik de blog ‘mommy in balance’, en schrijven we over balans in het moederschap. Een hele leuke baan en nog eens goed te combineren met een druk gezin ook.

Vertel eens, hoeveel tijd heb je ’s ochtends nodig om er als een fabulous mom uit te zien?

Met twee kinderen heb je geen tijd om een uur voor de spiegel te staan maar ik wil er wel verzorgd en leuk uitzien. Het vereist dus een klein beetje planning. Daarom was en style ik mijn haar ’s avonds, dan kan ik er rustig de tijd voor nemen. ’s Morgens sta ik eerder op en douche ik heel kort zodat ik ook nog tijd heb om een crèmetje en make-up op te doen. In totaal ben ik hier ongeveer 15 minuten mee bezig. Als ik klaar bent wordt iedereen wakker, geen gehaast dus.

Ga jij weleens zonder make-up de deur uit?

Nee, dat doe ik nooit! Ik voel me beter met make- up dus dan sta ik liever iets eerder op.

Ben je ijdel?

Ja best wel. Ik kan er chagrijnig van worden als m’n haar niet goed zit en kijk altijd even in de spiegel voordat ik de deur uit loop.

Wat mag er niet ontbreken in je kledingkast?

Dat zijn eigenlijk best wel veel dingen maar op nummer 1 staat een simpel zwart colbertje. Hier kun je zoveel kanten mee op. Netjes, casual en zelfs sportief. Of je nu dik of dun bent, het staat altijd goed!

Hoe ziet je ideale “me time” dag eruit.

Dan begin ik de dag met een koffie verkeerd en dan het liefst zo’n hele dikke laag schuim erop. Ik vind het heel fijn om een beetje te rommelen in huis en gewoon ‘alleen’ thuis te zijn zonder dat je van alles moet doen. Daarna lunchen met een vriendin, shoppen, en als er nog tijd over is een serie kijken op netflix.

Beste aankoop ooit en heb jij ook een miskoop in je kast hangen?

Op dit moment zijn dat mijn witte Stan Smit sneakers. Zo handig! Ze passen overal bij. Het staat leuk onder een broek, onder een maxi rok en een kort rokje, heel handig. Daarnaast lopen ze ook nog eens heerlijk.

Wat zou je nooit aantrekken?

Crocs, dat vind ik echt de meest verschrikkelijke dingen ooit. Mijn kinderen mogen ze ook niet.

Welke make-up misser vind je verschrikkelijk?

Een hele dikke laag foundation met zo’n hele duidelijke rand bij je kaaklijn en oren… niet zo mooi.

Kan niet zonder…

Mascara en mijn haar stijltang

Wat vindt je het mooiste aan jezelf?

Mijn lippen, geen botox nodig.

Ouder worden. Wat vindt jij Botox of liever toch charmante rimpels?

Ik ben er nog niet helemaal over uit. Ik heb nu gelukkig nog geen rimpels maar als ik in de toekomst er heel veel last van krijg, wie weet.

Wat jou guilty pleasures

Tony Chocolonely en dan die met zeezout en karamel.

Wat kan echt niet meer nu je moeder bent.

Helaas zijn hoge hakken heel lastig in de speeltuin dus voor overdag ‘sneakers it is’. Daarnaast vind ik dat je je echt niet als een ‘moeke’ hoeft te kleden, nergens voor nodig maar hele lage truitjes, of korte buik topjes, doe maar niet.

Bedankt voor je deelname Marije. En weer die Crocs, niemands favoriet! Volgende week weer een leuke mom!

5 Comments