Fabulous mom Kirsten La vie de Mama
Fabulous Moms!

Fabulous mom: Kirsten

Kirsten is vandaag de Fabulous mom op Firma mama. Deze drukke jongensmama van twee  boys én nog een spruit op komst blogt op La Vie de Mama!  Een supergezellige mama lifestyle blog met reviews, leuke shoplogs, diy’s en veel leuke persoonlijke verhalen. Vandaag vertelt o.a. hoe haar ideale me time dag eruit ziet. Benieuwd naar Kirsten? Lees dan gezellig mee.

Vertel wie is Kirsten?
Ik ben Kirsten, mama van twee zoons en zwanger van de derde jongen! Ik ben getrouwd met Bas en werk parttime als onderwijsassistent op een Conservatorium.
Ik ben vorig jaar oktober begonnen met mijn blog La vie de Mama. Een mama lifestyleblog met leuke artikelen, tips, reviews, winacties en nog veel meer leuks! Hierin kan ik mijn creatieve ei kwijt en ik doe dit dan ook met heel veel plezier!

Vertel eens, hoeveel tijd heb jij ‘s ochtends nodig om er als een fabulous mom uit te zien?

Ik ben over het algemeen snel klaar ‘s ochtends. Dat moet ook wel want mijn man is vaak voordat wij beneden zijn al de deur uit. Ik installeer de kids eerst voor de tv met een ontbijtje en dan ga ik me boven wassen en aankleden. Mijn make-up doe ik beneden aan de eettafel zodat ik de mannen in de gaten kan houden. Ik denk dat ik in totaal zo’n 15 minuten bezig ben met klaarmaken! Douchen doe ik de avond ervoor en mijn kleding leg ik dan ook alvast klaar dat scheelt een hoop tijd!

Ga jij weleens zonder make-up de deur uit?

Nee nooit. Ik ben echt niet heel erg ijdel maar je zult mij niet zonder make-up de straat op zien gaan. Ik heb een bleke huid en doordat onze jongens elke ochtend tussen 05.30 uur en 06.00 uur wakker zijn, heb ik ook regelmatig last van wallen… Een make-upje helpt dan om mijn hoofd er minder vermoeid uit te laten zien!

Waar voel je het mooist in?

In een zwart jurkje met laarsjes met een hak eronder. En dan het liefst ook met gestyled haar en een rode lipstick op. Maar als ik alleen een pyjama topje aanheb en mijn man kijkt verliefd naar me dan voel ik me eigenlijk nog mooier 🙂

High heels of sneakers?

Ik zou willen zeggen high heels, omdat dat heel vrouwelijk staat en ik weet dat mijn man het mooi vind staan, maar sneakers lopen gewoon zo comfy! Dus kies ik voor sneakers!

Hoe ziet je ideale “me time” dag eruit.

Eerst rustig wakker worden met een ontbijtje in pyjama op de bank. Dan uitgebreid douchen en lekker tutten. Vervolgens even wat bloggen (want ook dat zie ik als ontspanning) en uiteraard ook even Netflixen met een kop thee en een grote reep Tony Chocolonely helemaal voor mij alleen!

Beste aankoop ooit en heb jij ook een miskoop in je kast hangen?

Mijn beste aankoop zijn mijn sneakers met een hak! Een perfecte combinatie en ze lopen heerlijk! Ik heb ze pas een paar weken, maar het zijn nu al mijn favoriete schoenen! Ik heb meerdere miskopen in mijn kast hangen. Meestal zijn dat jurkjes waarvan ik dacht dat ze me heel mooi zouden staan als ik een paar kilo zou afvallen, maar vervolgens lukte dat afvallen niet en hangen ze dus nog steeds (met kaartje eraan) in mijn kast….

Een mooie lipstick, een makkelijke lipgloss of een snelle Labello?

Een mooie rode lipstick! Ik heb bijna nooit lipstick op, maar als we naar een feestje gaan of als ik op date ga met vriendinnen of met mijn eega dan doe ik meestal wel een rode lipstick op. Ik kies eigenlijk altijd voor rood omdat ik dit het mooiste vind staan bij mijn donkere haren en bleke huid (sneeuwwitje stond het ook goed, haha)

Wat zou je never nooit aantrekken?

Zo’n afritsbroek… Je weet wel, zo’n camel gekleurde lange broek, die je, zodra het warm wordt, kunt afritsen en omtoveren tot een korte broek. Oh, en Crocs! Hoewel ik die tijdens onze vakantie in Amerika zo’n 8 jaar geleden wel uit pure noodzaak heb gekocht. We liepen daar elke dag en op een gegeven moment had ik zulke blaren op mijn voeten, dat ik ter plekke nieuwe schoenen moest kopen. Helaas waren we op dat moment niet in een fabulous mall, maar in Disney World. De enige schoenen die voor handen waren, waren roze Crocs met Mickey Mouse erop…. Echt afschuwelijke dingen. Maar goed, ik had al verkering en ik kende daar, behalve Bas toch verder niemand…. Ik heb ze bij thuiskomst meteen in de prullenbak gemieterd. What happens in Orlando, stays in Orlando ; )

Welke make-up misser vind je verschrikkelijk?

Van die hele dikke lagen foundation.. Dat je van die bruine vlekken ziet, of zo’n witte nek bij een heel bruin hoofd. Zelf gebruikte ik het vroeger ook wel maar inmiddels al een hele tijd niet meer, tenminste, niet meer over mijn hele gezicht. Ik kreeg er zo’n lelijke huid van. Nu gebruik ik alleen een colour correcting crème waarmee ik de huid onder mijn ogen en rond mijn neus even aanstip om donkere kringen en oneffenheden mee weg te werken.

Welke beauty producten kun je niet zonder?

Een dagcrème. Het maakt mij niet uit van welk merk, ik koop meestal wat in de aanbieding is, al ga ik niet voor de meest goedkope crème en er moet wel een factor inzitten tegen de zon. Verder mijn Micellair reinigingswater van L’Oréal voor het reinigen van mijn ogen en reinigingslotion (op dit moment van de Etos, al wissel ik graag af) voor het reinigen van de rest van mijn gezicht! O en tot slot, deodorant en parfum! Ik vind het heel belangrijk om lekker te ruiken! Mijn favoriete parfum is La Vie Est Belle van Lancôme!

Wat vindt jij het mooiste aan jezelf?

Mijn lippen. Ze zijn mooi vol van zichzelf en met een mooie lipstick komen ze goed tot hun recht!

Ouder worden. Wat vindt jij Botox of liever toch charmante rimpels?

Als ik Botox aan zou durven zou ik het best willen proberen. Maar ik ben als de dood voor naalden dus tenzij ze een andere manier bedenken, zal ik waarschijnlijk gewoon charmant oud gaan worden 🙂 Hoewel ik wel merk dat ik me soms stoor aan die (lach) rimpels, maar ik blijf gewoon stug doorsmeren met dagcrème, doe afentoe een peeling en smeer mijn gezicht altijd goed in, als de zon schijnt.

Sport je of kijk je liever naar sport?

Allebei niet haha. Ik probeer wel meer te bewegen. Zoveel mogelijk lopend te doen en ‘s avonds afentoe een workout op youtube uit te kiezen. Maar een sportschool heb ik al heel lang niet meer van binnen gezien en het hardlopen staat ook even op een (heel) laag pitje. Daar gaat vast verandering in komen zodra het weer wat warmer wordt!

Wat kan echt niet meer nu je moeder bent.

Stappen tot 05.00 uur ‘s ochtends. Nouja, het kan natuurlijk altijd, maar ik denk dat ik dan een draak van een dag heb, the day after. Liever ga ik dan lekker uit eten met vriendinnen of naar een leuk strandfeestje in de zomer. Die duren tot 24.00 uur waardoor je nog een beetje op een schappelijke tijd in bed ligt!

Je beste beautytip voor alle moeders

Las eens per week een beautyavondje in voor jezelf. Uitgebreid douchen of in bad. Alles scheren (voor zover je dat op de overige dagen niet al doet), scrubben, maskertje, (teen)nagels lakken en heerlijk smeren met een lekkere bodylotion. Zo kun je er de dagen erna weer even tegenaan! Ik knap er altijd ontzettend van op en het is meteen een momentje van ontspanning! Twee vliegen in één klap!

Bedankt Kirsten voor je deelname. Heel leuk om je antwoorden te lezen. Mijn ideale me-time zou er ook zo kunnen uitzien. Een Tony, Netflix en grote kop thee;)

Volgende week de laatste fabulous mom van deze reeks.

6 Comments