Fabulous mom Merel
Fabulous Moms!

Fabulous mom: Merel van Lotus Writings

Ken je Merel al van Lotus writings? Nee nog niet? Dan is het absoluut de moeite waard om even een bezoek te brengen aan haar veelzijdige blog. Een blog vol persoonlijke verhalen, maar ook een online magazine voor mama’s en meer! Vandaag is deze bloggende mama, van drie meiden een fabulous mom op Firma mama. Merel deelt haar beste beautytip aan ons en hoe haar ideale me time dag eruit ziet. Benieuwd naar Merel? Neem een kop thee en lees dan gezellig mee..
Vertel eens wat over jezelf?

Mijn naam is Merel (33) – of ‘mama’ zoals ik minstens 20.934 keer per dag word genoemd door één van mijn drie dochters: June (10), Rose (2) en May (1). Ik woon samen met Ro, mijn steun en toeverlaat, eerlijke ‘spiegel’ en wederhelft. Hij is de orde in mijn chaos. Op mijn blog www.lotuswritings.nl schrijf ik columns over de hindernissen waar we soms als groter gezin tegenaan lopen en de lol die we samen hebben. Ik vertel je alles over de lessen die we intussen leerden (zoals Eerste Hulp Bij Temperamentvolle Dochters), maar je vindt hier ook veel informatie over ouderschap en alles dat daarmee te maken heeft. Kom je ook een keer langs?

Vertel eens, hoeveel tijd heb je ’s ochtends nodig om er als een fabulous mom uit te zien?

Ik kan binnen vijf minuten klaar zijn: vleugje mascara, wat poeder en mijn haar in een staart. Heel fabulous is dat waarschijnlijk niet, maar geeft net dat beetje meer kleur aan je gezicht.

Ga jij weleens zonder make-up de deur uit?

Ja eigenlijk best vaak. Vroeger zou ik dat nooit gedaan hebben. Ik voelde me kaal zonder make-up en droeg het dagelijks. Maar tegenwoordig heb ik er niet altijd tijd of energie voor. Alleen als we naar verjaardagen gaan, op visite of gewoon een dagje weg gebruik ik wel make-up.

Waar voel je het mooist in.

Een jurk die mijn rondingen accentueert met mooie hakken eronder.

High heels of sneakers? High heels.

Ik heb een tijd sneakers gedragen en hoewel het heus lekker loopt, voel ik me prettiger op hakken. Je houding wordt mooier, je bent langer en loopt toch iets netter (met sneakers gaan mensen al snel sloffen) En mochten we te laat zijn, dan kan ik op mijn hakken net zo goed rennen als op sneakers.

Hoe ziet je ideale “me time” dag eruit.

Heerlijk veel lezen, tutten met een maskertje… Of met mooi weer naar het strand, een wandeling maken en uiteindelijk bij een strandtent neerploffen voor een goed glas wijn. Moet iemand me alleen wel even op komen halen na afloop ?

Beste aankoop ooit en heb jij ook een miskoop in je kast hangen?

Op dit moment mijn vrij nieuwe zwart jurkje met kanten toplaag. De armen zijn doorschijnend, verder is hij gesloten tot mijn hals. Hij is chic en zit lekker, valt ook iets wijder. Toen ik hem zag, was het niet direct een jurk die ik normaal zou uitkiezen. Maar ik besloot er toch voor te gaan en ben blij toe! Miskopen doe ik niet vaak meer. Een paar jaar geleden wel: ik bestelde een zwart jurkje met kleine witte polkadots en pofmouwtjes. Lekker out of the box. Hij stond op zich wel bij mijn figuur, maar maakte me gelijk tien jaar ouder. Omdat ik eigenlijk vind dat je gekochte kleding ook gewoon moet dragen, heeft hij best nog een tijdje in de kast gehangen. Maar ik kon het niet en hij belandde in de kledingbak. Uiteindelijk hoop ik dat iemand anders er nu wel heel blij mee is.

Een mooie lipstick, een makkelijke lipgloss of een snelle Labello?

Lipstick voor een dagje uit, Labello voor de normale dagen. Lipgloss vind ik zo plakkerig!

Wat zou je never nooit aantrekken?

Zo’n kort broekje waar je die jonge meisjes vaak mee ziet lopen. Ik vind dat je vanaf een bepaalde confectiemaat gewoon niet meer in broekjes moet verschijnen die net onder je bil eindigen, ook niet met héél mooi weer.

Welke make-up misser vind je verschrikkelijk?

Donkere lipliner en een lichte lippenstift vind ik heel ordinair, hoewel dat ongetwijfeld binnenkort weer terugkomt – net als andere modemissers van vroeger die nu ineens hip zijn. Ook niet mooi vind ik vrouwen die, zoals op YouTube, hun hele gezicht volgooien met allerlei troep. Misschien in de hoop dat hun oneffenheden dan verdwenen zijn? Dat kan misschien leuk staan op een vlogcamera, maar mensen in het echte leven zien die dikke laag wel zitten. Niet mooi!

Welke beauty producten kun je niet zonder?

Miscellair water, iets dat ik ontdekte na een blog van Fleur (Mama’s Liefste), Nivea (gewoon die uit het blauwe blik), mascara en eyeliner.

Wat vindt jij het mooiste aan jezelf?

Mijn groene ogen en lange wimpers.

Ouder worden. Wat vindt jij Botox of liever toch charmante rimpels?

Charmante rimpels. Waarom zou ik mezelf voor de gek houden met Botox? En los daarvan: het zijn vaak niet eens rimpels die je ouder maken, maar je uitstraling. Echt, een lach doet veel meer voor je uiterlijk dan Botox ooit zal kunnen doen. Vind ik dan ?

Sport je of kijk je liever naar sport? Ik kijk momenteel liever naar sport.

Als de kleintjes iets ouder zijn, wil ik echter wel weer gaan fitnessen op de tijden dat ze op school zitten. Dat deed ik eerder ook en vond het heerlijk. En dat hou ik iets langer vol dan oefeningen thuis doen of een rondje rennen.

Wat kan echt niet meer nu je moeder bent.

Shirts met een schreeuwerige print zoals ik die vroeger droeg. En wat ik ook vreemd vind: vrouwen die overduidelijk ouder zijn, maar die toch nog twee zijstaartjes dragen – die schoolmeisjeslook zeg maar.

Je beste beautytip voor alle moeders

In de haast heb je niet altijd tijd voor make-up. Wat toch altijd werkt: even flink in je wangen knijpen en je hebt wat kleur op je gezicht. Knijp je lippen ook even stevig op elkaar en je hebt rodere lippen. En daarnaast natuurlijk proberen zoveel mogelijk te slapen en veel water drinken. Een gezonde huid komt van binnenuit. Vergeet ook niet dat uitstraling belangrijker is dan uiterlijk. Een stralende glimlach doet meer voor je dan make-up kan bereiken.

Merel, superleuk dat je mee wilde doen met de fabulous moms reeks! Leuk om je antwoorden te lezen. Ik zal je beautytip eens proberen als ik haast heb. (Bijna altijd) Bedankt voor het meedoen!

15 Comments