ZZP/er, zelfstandig ondernemer
Mijn verhalen

Mijn eerste maand als zelfstandig ondernemer.

Het is alweer iets meer dan een maand dat ik mij heb ingeschreven als Virtual Assistant bij de KvK. Ik krijg veel vragen hoe het gaat? En of ik al aan werk ben? Heb je al klanten? Wat doe je nu precies? Hoe is het om zelfstandig ondernemer te zijn? Wat heb ik allemaal gedaan in die eerste maand. Ik deel een update met jullie.

Bloggen op een laag pitje

Het is nogal rustig op mijn blog, deels te maken doordat mijn energie eigenlijk in mijn onderneming stop. Maar ook omdat ik de laatste tijd wat minder inspiratie heb om te bloggen. Dat vond ik in het begin wel wat vervelend, maar forceren heeft geen zin, dus ik heb mij daar bij neergelegd. Stoppen wil ik eigenlijk ook niet, want daarvoor vind ik het bloggen toch nog veel te leuk voor.

De eerste maand als zelfstandig ondernemer, Virtual assistant.

7 november 2017, uurtje of 11.00, daar stond ik dan met m’n uittreksel van het KvK onder mn arm. Trotse eigenaar van: Van Eyk Office Support, owner, eigenaar, ondernemer, ZZP-er, me, me, me, van mij, van mij. Hoe je het ook wilt noemen  het voelde gelijk al heel cool!

En toen?

Tja net als andere dagen, maar vol energie. Ik was natuurlijk al voor het inschrijven bezig met voorbereiden van mijn onderneming en daar ging ik gewoon mee verder. Mn website Van Eyk Office Support, was nog niet helemaal klaar. Ik had in mijn vrienden, familie- en kennisen kring natuurlijk wel het een en ander kenbaar gemaakt dat ik voor mijzelf was begonnen, maar toen mijn site eenmaal echt (mijn visitekaartje) in de lucht was, had ik gevoel dat ik echt kon starten!

Ondernemer, vVan Eyk Office Support

Een week nadat ik mij had ingeschreven had ik mijn eerste klant.

Dat had ik nooit verwacht, wel gehoopt natuurlijk! Maar dit was wel goed. Een klant, net begonnen. Dat gaf mij zoveel energie! Terwijl ik aan het werk was voor mijn eerste echte klant, was ik ondertussen ook nog bezig met het uitzoeken van 1001 dingen, een online training volgen van 9 dagen, uitzoeken wat nou het beste werkt, uitvogelen waaraan een officieel factuur aan moet voldoen, online tooltjes uitproberen etc. etc. Kortom met vanalles en nog wat! Van thuisblijf mom naar “momboss“..ik heb het er maar druk mee..

En nu gaat dat nog steeds zo. Ik ben nu bezig met nieuwe klanten aantrekken, maar ook met mijn website. Het doet het, maar het moet meer in beweging. Ik wil graag gaan bloggen. Mijn Facebook pagina staat, maar doet verder niks. Er is nog genoeg werk aan de winkel om dit allemaal op poten te krijgen. En natuurlijk nog meer klanten, klanten die ook terugkomen.

Opstartfase

Of dit is wat ik ervan had verwacht? Eigenlijk wel, de laatste maanden van het jaar had ik voor ogen om rustig op te starten. Dat ik al direct een echte klant had, is natuurlijk superleuk!

Kortom een leuke uitdaging! Moet nog veel gebeuren, maar voor een eerste maand ben ik goed op weg. De komende weken gaan we natuurlijk richting Kerst.  Mijn werkzaamheden gaan natuurlijk gewoon door, maar in januari hoop ik echt helemaal te gaan knallen.

Ben je nieuwsgierig kijk dan even op mijn site: Van Eyk Office Support – Virtual Assistant.