DIY

Eenvoudige bloemetjes van vilt voor moederdag, die maak je makkelijk zelf!

Eenvoudig DIY projectje voor Moederdag! En als ik makkelijk bedoeld dan is dat ook zo hoor. Dit is eigenlijk een DIY voor de vaders, die op het laatste moment nog wat willen knutselen samen met de kids voor Moederdag. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen knutsel vaders ken. Jij? Waarschijnlijk zijn ze er wel, maar ik ken ze niet. Hoe dan ook. Dit is gewoon een leuk DIY  projectje die je samen met je koter kunt doen. Vergt weinig voorbereiding, weinig rommel, kinderen zijn bezig en het resultaat is superleuk!

Het is eenvoudig, maar wel heel leuk. En je hebt er maar weinig voor nodig, wat ook een fijne bijkomstigheid is dat dit knutselprojectje nauwelijks of geen rommel maakt. Dus leuk en geen rommel! Als je meiden in huis heb, dan zijn dit waarschijnlijk wel knutselspullen die je thuis hebt liggen.

Wat heb je nodig:
Gekleurd vilt
Knopen
Rietjes
Lijmpistool
Papier
Makkelijk knutselprojectje, bloemen van vilt:

Teken verschillende soorten bloemen en rondjes uit op het papier. De meiden hebben eerst de bloemen op papier getekend, daarna kun je makkelijk overtrekken op het vilt. Knip daarna alles uit. Selecteer de verschillende formaten rondjes die zijn geknipt en plak deze over elkaar. De meiden hebben er een stuk of drie van verschillende formaten geknipt. Plak deze vervolgens op het vilten bloemetje. Als laatste plak je een knoopje op het kleinste rondje. Plak aan de achterkant een stukje karton, zodat je het rietje kunt plakken, plak daar vervolgens weer een stukje vilt zodat de achterkant van de bloem er ook weer netje uitziet. Wij hebben een lijmpistool gebruikt, dat werkt wel het makkelijkst en snelst, maar volgens mij gaat het ook heel goed met een gewoon potje lijm.

En voila! De bloemen zijn klaar. Zet ze gezellig in een vaasje, deze kleine vaasjes komen van de Action vandaan. Zo heb je altijd  gezellige handmade bloemen in huis!

Eenvoudig bloemetjes van vilt. Moederdagcadeau, simpel, snel, knutselen met kinderen

Nou als dit niet een eenvoudig diy klusje is..de bloemen waren binnen een kwartiertje gemaakt!

7 Comments