Dreumes
Mijn verhalen

Een dreumes in huis.

Vandaag komt er een prinsje op bezoek! Wij passen vandaag op ons lieve blonde prinsen neefje van veertien maanden! De meiden kijken er al weken naar uit! Hoeveel nachtjes slapen nog? Komt hij in de ochtend en blijft hij ook eten? Vandaag was het dan zover. De meiden in de ban van hun neefje, zaten al om 6.00 ‘s ochtends aangekleed en wel op de bank, alvast hun moedertaken te verdelen. Ik was nog niet aanspreekbaar op deze eerste ochtend van de herfstvakantie. Om half acht werd de prins gebracht door mijn schoonzus.
Daar komt de prins!

Het is van mij al een eeuw geleden, dat ik voor een baby had gezorgd! Ik was alweer vergeten dat een net dreumesje ook nog een vrij strak ritme heeft. Het schemaatje werd door mijn schoonzus onder mijn neus geduwd… met de do’s en done’s . Om 9.00 mag hij een fruithapje en een beetje water. Om 10.00 een droge boterham, want dan zal hij een best een beetje trek hebben, om 12.00 een boterham en een flesje melk en om 13.00 gaat hij naar bed… Om tien uur moet hij eigenlijk slapen, maar de laatste tijd wil hij dat niet, dus dan hoeft hij niet te slapen..blablabla….

Hoe ging dat ook alweer een baby…

Hoe ging dat ook alweer een baby..dacht ik nog even snel. Terwijl mijn net opgeruimde hal weer vol lag met, campingbedje, een tas, nog een tas én nog een tas én een buggy, kreeg ik het strakke schema alweer onder mijn neus. Hij moest nog wel een flesje.
Oja een flesje! Gewoon met halfvolle melk, (ohhh dat heb ik wel) maar wel even opgewarmd in de magnetron!

De meiden en ik hadden grote plannen met de prins. We zouden lekker gaan showen met deze prins! Lekker overal naar toe, gezellig! Eerst zouden we naar de kinderboerderij gaan, daarna nog even naar de speeltuin, tussendoor nog snel even naar de Albert Heijn en dan nog even naar de bibliotheek, want daar hebben ze een leuk babyhoekje, kan ik lekker zitten, de prins op het babykleedje en de meiden kunnen op hun gemak boekjes uitzoeken.  Daarna moest hij nog wel naar bed, rond een uurtje of een. Oja na zijn boterham dan..lees ik hier..op het lijstje. En om half drie werd de prins weer opgehaald.

Terwijl mijn pre puber zich al ontfermde als een echte mama over onze kroonprins kon ik “even” het campingbedje uitklappen. Dat “even” heeft een halfuur geduurd, zweet op m’n rug, raam wagenwijd open in de werkkamer en uiteindelijk een YouTube filmpje met uitleg over dat verdomde bedje! Uiteindelijk was het gelukt!

De “planning” was om tien uur de deur uitgaan met prepuber, kuiken en prins. Tien uur hebben we niet gered, omdat het een eeuw duurde voordat de prins zijn fruithapje fatsoenlijk op had. Uiteindelijk waren we rond elf uur in de kinderboerderij. De bibliotheek overgeslagen, want hij sliep al in zijn buggy! En dat kan niet! Hij moet eerst nog eten en dan in zijn campingbed slapen. Dus hop snel naar huis. Sorry meiden!
Rond twaalf uur waren we alweer thuis, boterham gegeten. Ik was even vergeten dat je daar ook alweer de tijd voor moet nemen. “Even snel” happen zit er niet in.
Een boterham moet in twintig stukjes worden gesneden. En die selluf doen fase heeft ie ook al. Lekker een boterham met smeerworst, overal behalve in zijn mond. Dat ben ik ook niet meer gewend. Rond kwart voor één lag de prins heerlijk in zijn campingbedje voor een middagdutje van anderhalf uur.

Jeetje! Voor mijn gevoel had ik er al een hele ochtend op zitten. Maar de dag moest nog beginnen. Ik was even vergeten dat er niet te plannen valt met een dreumes. Om half drie werd de prins opgehaald…dag lief prinsje tot volgende week.

4 Comments