Meest complete handboek draaiboek voor een kinderfeestje met kleuters, handige tips en spelletjes
DIY,  Uitjes/Tips

Draaiboek nodig? Hier het meest complete draaiboek voor een kinderfeestje met kleuters

Draaiboek Kinderfeestje (kleuters)

Dit complete draaiboek heb ik gemaakt voor het kinderfeestje van mijn dochter die vijf werd. Ik had in totaal tien (?!?) ja tien kinderen, kleuters! I know! Wat doe jezelf aan?!? Heel handig om dus een draaiboek te hebben. Het klopte allemaal. Had geen verloren minuut…zelfs een chill moment tussendoor!

Kinderfeestje 12.15 – 15.30

Het kinderfeestje begint direct om 12.15 na school. Mocht je 15.30 te lang vinden. 15.00 kun je ook aanhouden en dan kun je nog dit handboek gebruiken. Het is ook handig om eerst deze blog over de gouden tips te lezen hoe je ervoor zorgt dat een kinderfeestje een echt succes wordt..voor jezelf en voor de kinderen.

12.30  Ontvangst  van de gastjes. Cadeautjes uitpakken.

Maak van het pakjes openen ook een feestje. Wij hebben de cadeautjes verstopt in de tuin door de kinderen. De jarige een voor een de cadeautjes zoeken. Kinderen laten  helpen. Hier waren ze wel een klein half uurtje zoet mee.

13.00 – 13.45  Pannenkoeken versieren. (smarties, snoepjes etc. )

Koop kant-en klare pannenkoeken en zet alles van tevoren klaar. Genoeg bakjes met “makkelijk snoep”zoals smarties, dropveters, mana’s etc.

13.45 – 14.00 Schattenjacht

Schattenjacht, dit was een groot succes. Het thema was prinsessen en ridders. Ik had de kinderen verteld dat de prinses haar juwelenkistje kwijt was en dat al haar juwelen hier ergens waren. Ik liet ze een foto zien, zodat ze wisten wat en hoeveel ze moesten zoeken. Elk kind mocht een juweeltje gaan zoeken. Ze waren goed verstopt bij een veldje tussen bomen, gras etc.

14.00 – 14.10 balloon lopen.

Balloon tussen de benen en wedstrijdje houden, wie het eerst aan de overkant is.

14.10 – 14.20 spekjes happen

Spekje met een knijper aan een touw hangen, handjes op de rug , blinddoek en happen maar.

14.20 – 14.30 ballonnenpret.

Een ballon tussen de knieën houden en dan elkaar kietelen. Wie de ballon verliest heeft verloren.

14.30 – 14.40 spijkerpoepen.

Dit vonden ze geweldig. Waarschijnlijk vanwege de naam van het spelletje. Ik had de kinderen in twee groepjes ingedeeld. Ze krijgen om de beurt een touwtje met grote spijker aan de achterkant van hun broek vastgemaakt. Dan moeten ze proberen de spijker zonder hun handen te gebruiken in een lege fles te laten zakken.

We zijn klaar met de spelletjes. De prinses had mij weer laten weten dat ze heel blij was dat haar juwelenkistje weer compleet was. Ze had een kleine verrassing voor ze. Ze mochten allemaal een zwaardbellenblaas uitzoeken.

14.40 – 15.00 speeltuin

Eindelijk een chill momentje! We kunnen eindelijk zitten op het bankje terwijl de kids zelf spelen.

lekker “vrij” spelen, klimmen, schommelen,  stoepkrijt, bellenblaas, ballen, twister.

15.00 – 15.10 rustmomentje

wat te drinken en wat lekkers.

15.10 – 15.30 schatkistjes versieren.

Eenvoudig knutselen. De schatkistjes (Xenos)  had ik  al goud gespoten, versieren met stickers etc. De jongens een (klein) ridderschild versieren. Ridderschild van tevoren uit een vorm van piepschuim uitgesneden. Van tevoren geverfd. De jongens kunnen het zelf met stickers plakken en tekenen. De kinderen die eerder klaar zijn, kunnen gaan sjoelen of kleuren. Kleurplaten van tevoren geprint.

Sjoelen en kleurplaten hebben we uiteindelijk niet meer gedaan.

15.30 Einde feestje! De kinderen worden opgehaald door hun ouders.

En dan is het eindelijk zover! Jullie hebben het overleefd, daar zijn de ouders al. Sorteer van tevoren de jassen en tassen van de kinderen, zodat ze dan ook direct mee kunnen als de ouders komen.

Maak een handboek en hou je daar ook aan..

Een kinderfeestje thuis is dus best tedoen. Zorg dat je goed voorbereid bent. Maak een draaiboek en hou je daaraan. Of gebruik gewoon dit complete handboek voor een feestje met kleuters. We waren wel versleten. Hoe doen jullie dat? Buiten de deur of ook thuis?

5 Comments