DIY,  Gastblog

DIY Sinterklaas van Foam en Silk klei

DIY SinterklaasFijn hè? Dat Sinterklaas weer in het land is. Hebben jullie kinderen al hun schoentje gezet? Bij ons wordt al druk gewerkt aan een wensen lijstje. En ook in huis moet het natuurlijk wel gezellig zijn voor Sinterklaas, je weet natuurlijk maar nooit of hij langs komt. En dus wordt er hier al weer flink geknutseld. Deze Sinterklaas van Foam en Silk klei is wel één van mijn favorieten. Hieronder leg ik uit hoe je hem maakt.

Wat heb je nodig?
Naast Foam klei (geel, rood, wit en zwart) en Silk klei (roze en wit) heb je nog een lange saté prikker, 2 wiebelogen en een klei spatel nodig om Sinterklaas te maken.
Foam en Silk klei zijn een prettige zachte klei soorten die ook voor kleine kinderen heel geschikt zijn. Silk klei is een gladde klei, Foam klei is een klei dat bestaat uit kleine balletjes wat een erg leuk effect geeft. Ik gebruik Foam en Silk klei omdat deze klei aan de lucht droogt zonder uit te drogen. Als alternatief zou ook Fimo klei Soft gebruikt kunnen worden. Deze klei moet echter wel eerst in de oven.

Sinterklaas van Foam en Silk klei
Begin met de roze Silk klei. Maak hier een hoofdje en lijfje van en bevestig deze aan elkaar. Maak van de witte Silk klei een plak en doe deze om het lijfje. Maak van de rode Foam klei een plak dat iets korter is dan het lijfje en maak hier de mantel van.


Maak van wit Foam klei een baard en het haar. Met een beetje rode Foam klei maak je een mond. Gebruik een beetje roze Silk klei om de neus te maken. Druk de wiebelogen boven de neus in de klei.
Maak van een bal rode Foam klei de mijter, maak deze van binnen hol zodat hij over het hoofd past. Maak van zwarte Foam klei twee schoenen en maak deze aan de onderkant vast.

Maak met rode Foam klei en roze Silk klei de armen met handen. De ene arm hangt langs het lichaam hangen en de andere steekt naar voren om de staf vast te houden.
Gebruik voor de staf gele Foam klei en doe dit om de ingekorte saté prikker. Maak aan het eind een krul. Plaats de staf in de hand van Sinterklaas en laat hem iets tegen de mijter aanleunen. Maak Sinterklaas helemaal af door met gele Foam klei een kruis op de mijter te maken en sierranden langs de rand van de mantel en de mijter. Het enige wat je nu nog moet hebben is een beetje geduld. De klei heeft ongeveer 24 uur nodig om goed te drogen.

Gea van Sien en Co
Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.
Heel veel knutselplezier,
Gea | Sien en Co