Handig knutselbord
DIY,  Door Parveen

DIY: knutselbord, handig, leuk om te maken en goedkoop.

Maak een handig knutselbord voor al je knutselspullen. Makkelijk, leuk en goedkoop.

Naast koken heb ik nog een andere hobby en dat is inrichten. Ik heb jaren lang mijn eigen bedrijf gehad als binnenhuisstyliste. Dit doe ik niet meer en leef ik mij uit op ons huis. Gelukkig heb ik een hele handige vriend, dus ik bedenk en hij maakt. De perfecte combinatie!

Vorig jaar hebben wij de kinderkamers aangepakt. Ze zijn van kamer gewisseld en nu heeft mijn dochter de grotere kamer. Ik wilde voor haar een vrolijke kamer en een ruimte waar zij haar creativiteit in kwijt kan. Zij is namelijk gek op knutselen. Zij is altijd wel bezig met slijm maken, tekenen, plakken en noem maar op.

Handige opbergmethodes..

Ik wilde handige opbergmethodes voor haar maken zodat zij makkelijk bij haar spulletjes kan maar dat het er ook gezellig uitziet. Dit bord is toen tot stand gekomen. Het is praktisch, ziet er gezellig uit en niet moeilijk om te maken en ook belangrijk niet duur.

Nu heb je klant- en klare borden maar die vonden wij vrij prijzig en net niet zoals ik het voor ogen had. Dit bord is gemaakt van een bedbord,  gewoon een ouderwetse bedbodem. Hier zitten voldoende gaatjes in en je kan het helemaal zelf oppimpen. Op maat zagen, leuk verfje erop en klaar is je knutselbord.

Hou er wel rekening mee wanneer je hem ophangt,  dat je er blokjes achter moet schroeven en dan ophangen, niet direct op de muur anders kan je er geen haken in hangen.

Leef je uit op dit diy knutselbord!

Nu kun jij je helemaal uitleven op het indelen van het knutselbord, superleuk om samen te doen. Ik heb gebruik gemaakt van fotoplankjes van de Ikea, de uiltjes zijn boekensteunen, haken van de bouwmarkt en kartonnen bakjes. Er is zoveel te bedenken. Denk aan blikjes, rails, magneetstrook, weckpotjes met beugel, fotolijstjes, knijpertjes enz. Maak het persoonlijk en laat je kinderen meedenken en meehelpen.

Nu kan mijn dochter makkelijk bij haar spulletjes en ziet het er superleuk uit. Ze deelt het bord vaak ook weer anders in want ze altijd wel weer met iets anders bezig of heeft ze weer iets nieuws wat er op moet.

Nog meer handige tips:
  • Mijn dochter heeft uiteraard veel meer knutsel spullen van veertjes tot kralen tot stickers. Ik heb theekistjes gekocht met een glazen deksel en in haar la gedaan. Zo kan je gelijk zien wat er in zit en hoef ze niet elke keer alle bakjes open maken.
  • Ik heb grote glazen potten gekocht en daar haar stempels en strijkkralen in gedaan. Staat hartstikke gezellig op haar bureau.
  • Koop een doorzichtige bureaulegger. Zo blijft het bureau netjes en kunnen ze er zelf tekeningen onderleggen.
  • Maak onder het bureau een rails aan beide kanten en schuif er dan een plank tussen . Zo hebben ze extra ruimte. Gewoon uittrekken, handig als ze iets willen laten liggen en later mee verder willen zoals een puzzel of een verftekening wat nog moet drogen.

Hebben jullie handige opbergtips? Laat het weten, ben benieuwd naar jullie creaties!

Parveen blogger

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

 Ik heb een facebookpagina, Familiespijs met allemaal lekkere recepten, tips en reviews.