Hoe vaak doe jij de was
Mijn verhalen

Hoe vaak doe jij de was?

Hoe vaak doe jij de was? Het is soms too much! Denk je dat je alles gewassen is, knipper je met je ogen en de wasmand is weer tot de nok vol gevuld! Een bekend probleem onder de moeders “De was”er komt geen einde aan. The Neverending story. Ergens midden in de week bereikt de alweer volle mand een hoogtepunt en ben ik standaard chagrijnig. Mijn huisgenoten krijgen er dan ook van langs. Dit duurt overigens niet zo lang hoor, maar ik kan er slecht tegens als de wasmand zo vol zit. Je weet zelf dat het niet alleen bij was in de wasmachine stoppen eindigt, was het maar zo’n feest. Er komt meer bij kijken in een gezin. Het is soms een complete dagtaak.

Mien was..

Het sorteren, de wasmachine vullen, uitzoeken wat in de droger kan en dat vind ik nog niet eens het ergste, maar wat er daarna komt! Ophangen, uitzoeken wat gestreken moet worden en wat niet. Strijken, vouwen, vervolgens ligt het dan keurig op stapeltjes in de “strijkkamer” om opgeruimd te worden in de kast. Dit ligt er standaard een week. Soms hoef ik niet eens meer de kasten te openen om wat te pakken, want het ligt nog op het stapeltje in de “strijkkamer” Ik weet ook als geen ander, wat wel of niet gewassen is, of het wel gestreken is en of het nog in de “strijkkamer”ligt. “Sportbroek?””die ligt nog in de “strijkkamer” “Sokken” kijk even in de droger. Ik ben hier dus echt Mien was, om het maar even zo te noemen. Mijn schuld, want sinds dat ik thuisblijfmoeder ben, heb ik mij ontfermd over deze neverending story klus.

Vol of halfvol

Maar volgens mij was ik wel vaak, in iedergeval elke dag, soms twee, soms een. Alleen in het weekend wassen, daar doe ik niet aan. Ik was op elk moment van de dag. ‘S nachts of overdag. Vol of halfvol. Dat ding draait elke dag wel een keer. En het is ook wel deels mijn schuld denk ik, dat ik nooit de bodem van de wasmand krijg te zien.

Hoe vaak was ik en wat:

Even een kleine opsomming om het ook voor mij even helder te krijgen:

Handdoeken elke dag wel weer een nieuwe handdoek, allemaal. Als ik mijn haar was gebruik ik er twee. Nu willen die meiden dat ook. Eentje voor hun haar en eentje voor hun lijf. Mijn eigen schuld natuurlijk.

Beddengoed, was ik elke week in het weekend. Van ons allemaal. Ruikt zo heerlijk altijd. En als ik dan m’n bedje inkruip, roep ik altijd blij; “lekker fris bedje” Het liefst zou ik elke dag wel een fris, schoon en Robijn ruikend dekbedje willen, heerlijk lijkt mij dat! Weet je dat Oprah Winfrey dat wel doet, wou dat ik Oprah was…

Kleding van de meisjes; alles gaat elke avond direct de wasmand is. Ik vind school vies. De stoelen, tafels. He bah nee. Vies of niet. Het idee alleen, dus direct de wasmand in.

Sportkleding, gymkleding, balletkleding,  allemaal direct na het sporten de wasmachine in. En dat was ik direct. Ik kan er niet tegen als de badkamer naar zweet ruikt, dus vol of niet vol. Draaien de boel.

Van die heerlijk ruikende pyjamaatjes voor de meiden, héérlijk! Lekker als ze net uit de douche komen en dan een fris schoon, Robijn ruikend pyjamaatje aan kunnen. Om de dag een nieuw schoon pyjamaatje. Gooi de oude maar in de was…

Mijn man en ik dragen elke dag schone kleren. Broeken wil ik nog weleens een keer dragen, maar shirtjes, blousje etc. Juist! In de was.

En dan heb ik het niet eens over de sokken, ondergoed etc gehad..

Hoe vaak wassen jullie? Spaar je alles op of doe jij daar ook niet aan?

30 Comments