Samenwerking,  Winnen

De slofjes van oma Meijel Breit

De slofjes van oma Meijel Breit. Eerste Pinksterdag, 2013 wat als een mooie zonnige dag begon eindigde in een grote nachtmerrie. Moniek Hanssen verloor in één klap haar ouders en verloor ook haar dochtertje Ize van twee in een afschuwelijk ongeluk. Een zware rechtszaak met een omstreden uitspraak waar nog veel over gesproken is volgde. Ik kan mij dit vreselijke ongeluk en uitspraak nog goed herinneren. Een verhaal die je niet zo snel vergeet, wat je direct raakt in je moederhart.
De droom van een bijzondere oma

De moeder van Moniek wilde altijd iets moois doen voor premature kindjes in het ziekenhuis. Gebreide babyslofjes. Nu zorgt Moniek ervoor dat de droom van haar moeder werkelijkheid wordt. En zo werd het project Oma Meijel Breit geboren. Mede door de brei oma’s is dit project nu al zo’n groot succes. Wat speciaal is dat de slofjes gebreid worden volgens het unieke patroon van haar moeder, Moniek leert deze techniek zelf aan de brei oma’s. Mooi is ook dat deze ouderen iets kunnen doen voor de pasgeboren kwetsbare kindjes en dit geeft hen ook weer een positief gevoel. Maar ook het samen breien in het brei café zorgt ook voor gezellige en sociale momenten.

Speciaal voor dat bijzonder moment: de geboorte van je kindje.

Het gaat goed met Moniek en met het project Oma Meijer Breit. Zo goed dat er een samenwerking is ontstaan met HipDesign. Moniek heeft samen met Hipdesign een geboortekaartjeslijn ontworpen in de stijl van de slofjes van Oma Meijer Breit. De kaartjes zijn prachtig. Zachte tinten, mooie vormen en lieve diertjes. Bij de keuze voor een kaartje uit de lijn van Oma Meijel Breit ontvangt de klant een paar babyslofjes gemaakt van zachte Merinowol en wordt er gezorgd dat er een paar gebreide slofjes van Oma Meijel Breit in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Urecht terechtkomt. Inmiddels heeft Oma Meijel Breit al 300 slofjes kunnen schenken!

Oma Meijel Breit staat voor liefde, passie, creativiteit en warmte

♥ Winnen ♥

Namens Oma Meijer Breit mag ik twee paar babyslofjes weggeven! Wil jij deze mooie babyslofjes van merinowol winnen? Laat hieronder of op mijn facebookpaginafacebookpagina een reactie achter en vertel waarom je deze slofjes zou willen winnen.

De winnaar krijgt persoonlijk bericht dus geef een juist e-mailadres op dat je regelmatig checkt.

De winactie loopt tot dinsdag 16 mei 2017

6 Comments

  • Kristel

    Dit weet ik zelf ook nog heel erg goed, Wy wonen zelf in Grathem niet super ver weg van Meijel en iedereen denkt aan hun en die trieste dag. Ik vind het heel erg mooi dat ze hier kracht en liefde uithalen. In september krijg ik ons 2e meisje en een paar mooie babyslofjes zullen haar mooi staan en dan kan ik aan iedereen het verhaal achter de sloffen vertellen. Dikke knuffel voor hun.

  • Marian B

    Ik kan het verhaal me ook nog goed herinneren, erg triest. Heel mooi dat dit initiatief tot stand is gekomen. Ik doe graag mee voor het pasgeboren dochtertje van vrienden.