Herfst activiteiten, herstuitje
Uitjes/Tips

De leukste uitjes voor de herfstvakantie 2017

Herfstvakantie 2017. Binnenkort start de herfstvakantie. Kinderen zijn lekker vrij en jij misschien ook wel. Tijd voor elkaar en leuke uitstapjes met het gezin maken. Wat voor leuke uitjes staan er bij jullie op de planning? Ondanks dat de herfstvakantie maar een weekje is zijn er genoeg activiteiten te doen in het hele land. Vervelen is echt niet nodig dus. Veel uitjes hebben speciale herfstvakantie activiteiten. Ik heb er een aantal voor je verzameld. Genoeg om een hele week door te komen. Doe je inspiratie op voor binnenkort..

Wat is er tedoen in de herfstvakantie

NEMO, Science museum, Amsterdam
Ook in de herfstvakantie is er in het science museum NEMO weer veel te doen. Van 14 oktober t/m 29 oktober 2017 zijn er extra workshops. Ook handig om te weten dat NEMO op maandag ook open is. Je ontdekt in de workshops hoe leuk “maken” is en maak je in de Werkplaats je eigen tandwielen. In het lab ga je aan de slag met eigen experimenten en proefjes. Dit en nog veel meer kun je doen in de herfstvakantie kijk voor het gehele programma, openingstijden, kaartjes nog even op NEMO.
Science museum Nemo, herfstvakantie activiteiten
Bron: Science museum Nemo, fotograaf DigiDaan
Kasteel de Haar, Utrecht “Kom speuren naar herfstkleuren op de De Haar”

Voor kinderen tot en met 10 jaar organiseert Kasteel de Haar komende herfstvakantie traditiegetrouw weer een spannende en leerzame kinderactiviteit; Kom speuren naar herfstkleuren op De Haar” Het park van De Haar is ieder jaar in oktober gehuld in de mooiste herfstkleuren. Geen betere plek om de herfst te beleven dan op De Haar! Er is een nieuwe speurtocht die je van buiten naar binnen meeneemt langs de leukste plekken. Aan de hand van een leuk opdrachtenboekje kunnen kinderen zelfstandig op ontdekkingstocht. Kun jij de weg naar het doolhof vinden? Welk verhaal hoort er bij de grote oude boom? Wat was de lievelingskleur van de barones? Er zijn ook gidsen aanwezig die je van alles kunnen vertellen over de geschiedenis en over alles wat je al speurend tegenkomt in het kasteel. Voor meer info en tickets kijk dan even naar het herfstprogramma van De Haar.

Speurtocht Kasteel de Haar, leuke uitjes herfstvakantie
Bron: Kasteel de Haar. Kom speuren naar herfstkleuren
Maastheater, Rotterdam

Tijdens de herfstvakantie kun je naar leuke voorstellingen in Maas, Rotterdam. Er zijn een hoop dans- theatervoorstellingen voor de jong en oud. Tussen de verschillende voorstellingen kun je diverse workshops doen. Timmeren, verven. Help Maas mee met een bouwwerk op het grasveld. Maar ook een echte breakdance college. In de ochtend heerlijke ontbijtje en zelfs kastanje poffen. Kortom een gezellige boel in Maas.

 Bron: Duimelot, Maasttheater
Bron: Voorstelling Duimelot, Maasstheater
Universiteit museum, Utrecht

Of kom in de herfstvakantie naar het Universiteitsmuseum in Utrecht. Hier kun je tijdens de vakantie een hoop ontdekken, onderzoeken en zelf experimenteren. Wat is er allemaal te doen? Kweek bijvoorbeeld je eigen champignons. In het Microlab kun je te werk gaan als een echte schimmelanalist of ga aan de slag als een echte plantendokter. Dit en meer kun je doen in het Universiteitsmuseum. En kom je vroeg dan krijg je ook nog eens 50% korting op je kaartje.

Universiteitsmuseum Utrecht, Herfstvakantie uitjes, tips, dingen doen voor het hele gezin. Gezinsuitjes. Uitjes met kinderen. Leuke dingen voor kinderen.
Bron: Universiteitsmuseum Utrecht
Het Nieuwe Instituut, Rotterdam

In Het Nieuwe Instituut draait alles om architectuur, design en digitale cultuur. Voor de kids is hier altijd wel wat tedoen. Tijdens de herfstvakantie is er weer een leuk programma voor heel de familie, jong en oud. Doe mee met een vliegcompetitie, bouw een souvenirfabriek. Tijdens de herfstvakantie is er ook een museumkidsweek en kun je als een echte museuminspecteur aan de slag. Kinderen tot 18 jaar hebben di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur gratis toegang. Kijk voor meer info even op de site van Het Nieuwe Instituut.

Herfstvakantie 2017, uitjes
Bron: Het Nieuwe Instituut. Foto: Fred Ernst
Villa Zebra, Rotterdam

We blijven nog even in Rotterdam, want hier is nog een leuk museum, wat echt een bezoekje waard is. Villa Zebra is een museum en kunstlaboratorium speciaal voor kinderen. De tentoonsteling ZELF! speciaal voor kinderen van 3- 6 jaar. In ZELF! komen peuters en kleuters op een leuke manier in aanraking met hedendaagse kunst. Er zijn diverse interactieve workshops en regelmatige komen hier echte kunstenaars langs. Er is van alles tedoen en te zien. De kinderen kunnen het vooral ZELF doen. Voor de leeftijd van 7-12 jaar is er de tentoonstelling “Diep in het bos”.  Een tentoonstelling en diverse workshops waaraan je kunt deelnemen. Villa Zebra heeft deze herfstvakantie een  pop-up Villa Zebra in de Rotterdamse wijk Overschie. Je kunt hier acht dagen lang deelnemen aan leuke workshops, kunst kijken en boeken lezen. Of bouw mee aan de Griezelgrot. Kijk voor meer info en prijzen op de site van Villa Zebra.

Villa Zebra Tentoonstelling kinderen. Peuters en kleuters
Bron: Villa Zebra, ZELF!

Leuke herfstvakantie uitjes voor het hele gezin: 

Spruit, Kinderfestival, Tilburg

Van 15 tot en met 18 oktober 2017 kun je deze vakantie naar Spruit festival in Tilburg. Dit festival is voor jong en oud en er is genoeg tedoen. Diverse soorten muziek van pop tot klassiek. Festivalmaandag dat in het teken van opa’s en oma’s staat, maar ook gezellig bijkletsen, leuke workshops, knutselen, verkleden, een drankje en hapje nuttigen. Natuurlijk ook Pannenkoek versieren, hamburger maken of smikkelen bij de foodtruck. Spruit richt zich op kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar, maar is natuurlijk leuk voor het hele gezin. Alle ouders en grootouders mogen mee. Meer informatie en het programma vind je op Spruit Tilburg. Kaartjes voor Spuit zijn te koop per programmaonderdeel.    

Oktober is paddenstoelenmaand

Heb je zin om lekker naar buiten tegaan? Dan is er in de herfstvakantie ook veel te zien en tedoen. In oktober is het namelijk  paddenstoelenmaand. zo zie je er niet één, zo zijn er ineens heel veel. IVN Natuureducatie organiseert meer dan 100 paddenstoelenactiviteiten op verschillende plekken in heel Nederland. Gifgroen of knalrood, zacht of juist glibberig, eetbaar of giftig. IVN biedt een schat aan tips om zelf de herfst te beleven. Dichtbij en wanneer jij wilt. Op www.ivn.nl/paddenstoelen vind je een overzicht van alle activiteiten, cursussen, doe-tips en paddenstoelen-weetjes.

Herfst activiteiten, herstuitje
Bron: foto IVN – Oktober paddenstoelenmaand
Cinekid, diverse locaties

Van 21 t/m 27 oktober kun je naar het Cinekid Festival. Het film-, televisie- en mediafestival voor de kinderen. Je kunt hier zeven dagen lang de leukste films en series kijken en spelen en ontdekken in het MediaLab, een supergrote digitale speeltuin met de nieuwste games, installaties en workshops. Ontmoet je favoriete YouTubber of bouw je eigen robot. Het Cinekid festival wordt op verschillende locaties gehouden, kijk of dit leuke festival ook bij jou in de buurt is.

Herfstvakantie naar Cinekids, festival voor kinderen
Cinekid Festival

19 Comments