De lange zomervakantie

De lange zomervakantie

De lange zomervakantie. Nog een week en dan beginnen hier de scholen weer. Voor de vakantie kon ik niet wachten totdat de kids lekker vrij waren, wat heb ik daar naar uitgekeken. Hoe heerlijk! 6 weken geen wekker. Geen schoolplein, geen verplichtingen. En een heerlijke vakantie in het vooruitzicht..maar nu de laatste week…gooi die school alsjeblieft open.

Vijf weken later

Nu vijf weken later, counting the days, lieve lezers! Ik hou echt van mijn bloedjes, maar het is wel weer leuk geweest. Ik snak weer naar regelmaat, gewoon op normale tijden naar bed. En serieus tijd voor mijzelf.

Mam? Wat gaan we morgen doen?

Mam, wat gaan we morgen doen? Ik ben inspiratieloos. Ik wil ook geen inspiratie meer opdoen. Pinterest knutsels, check, al gedaan. Spelletjes, uitjes, vakantie, koekje gebakken, ja ook dat. Jeetje wat kijk ik uit naar het moment dat ik weer alleen m’n boodschappen kan doen. Zonder dat ik mijn zeurende meiden op sleeptouw mee moet nemen, want zucht…moeten we echt naar Albert Heijn??? Mogen we dan een tijdschrift, mogen we dan snoepjes? Alleen als we die koekjes gaan kopen. We mogen ook nóóit wat, mama!

Het is echt de laatste week. Week 5 van de zomervakantie. Alles is een eeuwige competitie tussen de meiden. Ineens is delen een probleem. Ze gunnen elkaar niet het langste frietje.. nee stel je voor. Een meiden, zussenstrijd is hier al gaande vanaf 7.30 ‘ s ochtend. Het zijn ook echt wel pittige dametjes, die elkaar met regelmaat in de haren vliegen, maar uiteindelijk toch ook echt niet zonder elkaar kunnen (gelukkig)

zomervakantie..

En natuurlijk hebben we een fijne zomervakantie en is het echt heel gezellig, maar de laatste week is elk jaar wel weer een uitdaging voor deze moeder. Doe mij maar even weer het schoolritme, regelmaat, kinderfeestje, clubjes en al die andere schoolverplichtingen. Waarschijnlijk denk ik hier over een maand weer anders over en kijk ik alweer uit naar de herfstvakantie.

Maar voor nu. Tel ik de dagen, ben ik maandag de 21 de eerste op het schoolplein. voor mij mag de zomervakantie een weekje korter. Hoe denken jullie daarover?

Ook leuk om te lezen.

19 comments

 1. Nee voor ons niet! 😎 Wij gaan namelijk nog weg en komen de dag voor de eerste schooldag weer terug.
  Ik merk nu wel dat de oudste toe is aan tijd met papa en mama, want wij hebben al die tijd nog gewerkt…
  Christa onlangs geplaatst…Wie is Stoer & Eigenwijs?My Profile

 2. Troost je Dewi. Niet alleen jouw kinderen vliegen elkaar in de haren. Hier is alles een reden voor een ruzie. Wij hebben nog dik twee weken vakantie te gaan. Vanaf volgende week ga ik de regelmaat er weer in gooien. Hoe fijn ik het ook vind dat de wekker vrijwel niet afgaat. En dat heerlijk vind. Mis ik de regelmaat.
  Melanie onlangs geplaatst…De zomer tag.My Profile

 3. Ik vind de vakantie echt heel snel gegaan. Maandag alweer naar school.
  3 weken weg geweest, zelf alweer bijna 2 weken aan het werk.
  Het enige wat ik minder vind is boodschappen doen met 2 kids.

 4. Oef ja de zomervakantie, in het begin zo makkelijk om ze bezig te houden. Zeker als vriendjes/vriendinnetjes nog niet op vakantie zijn. Aan het eind van de vakantie ben ik ook altijd helemaal leeg.

 5. Ik ben zelf ook elke zomervakantie weer aan het bedenken wat we kunnen gaan doen. Geld en inspiratie raken een beetje op naarmate de vakantie vordert. Een weekje korter zou idd niet eens zo’n gek idee zijn!

 6. Helemaal eens, 4 weken is denk ik meer dan genoeg. Wij waren op een gegeven moment echt leeg en wisten niet meer wat we konden gaan doen. Dan maar samen achter de playstation, vind vriendlief helemaal niet erg!!