Mijn verhalen

De dingen die ik niet begreep van moeders

Nog voordat ik zwanger was, was ik bijna nooit, eigenlijk helemaal niet bezig met wat andere moeders deden en zeiden, dat was gewoon een andere wereld. Ik was pas echt geïnteresseerd in het moederschap toen ik zwanger was. De wereld bestond op dat moment voor mij alleen nog maar uit zwangere vrouwen en moeders met babies.

Ik weet nog dat ik heel veel dingen niet begreep van moeders, totdat ik er zelf eentje werd…

Ik begreep dus eigenlijk nooit, wat moeders bedoelden met “regelmaat” of “regeldagen?”

Ook niet waarom ouders altijd maar aan de billen van een een baby ruiken! Doe normaal! Zoiets raars vond ik dat. “Vond” inderdaad, want ja ik heb het ook gedaan. “Ruik jij eens?”

of…

HYDROFIEL LUIERS? Wat moet je daar in godsnaam mee! Die dingen stonden op mijn “must have” babyuitzet lijstje en al mijn vriendinnen riepen; daar kun je niet zonder mee, ik gebruik ze voor vanalles! Terwijl ik dacht; no way, was niet van plan om luiers te wassen!

Een baby met een “voorkeurshouding” Huh hoe bedoel je?

Het consultatiebureau. Of consternatiebureau, is dat echt zo erg?

En serieus!? Toen ik mijn kraampakket kreeg, daar zat zo’n raar gaasachtige broekje bij!

Niemand maar ook niemand had mij ooit verteld, dat je nog een paar weken na je bevalling gewoon nog bloed verloor, daaronder. Bloed. Ik bedoel complete biefstukken!

Maar als de baby dan na 9 maanden niet meer in de wieg kan in de kinderwagen? Moet ik dan een nieuwe Bugaboo kopen?

Of als ze mensen wel eens riepen; “geniet nog lekker van je rust. Je zult het druk krijgen” Hoe bedoel je? Een baby slaapt meeste van de dag, toch?

Oja en deze hoorde ik vaak van collega’s “Ze zit nu nog steeds op negen voedingen van 200 CC!” CC, ja dat snap ik hoor…waar hebben ze het over dacht ik alleen.

Oja. Ik was bij m’n eerste nog naar een borstvoeding voorlichtingsavond geweest. Nou..daar had ik vreemde dingen gezien. “pads”, “tepelhoedje” en woorden zoals; “aanleggen” “borstvoeding op verzoek” .. ik werd er bang van…

Nu ik inmiddels al twee meiden heb begrijp ik al die moederdingen/termen wel en kan ik ook overal over mee praten;)) en ik roep ook regelmatig; “wacht maar totdat je zelf kids heb”

Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Ik ben benieuwd wat jullie zo “raar” vonden/vinden.

2 Comments