Mijn verhalen

De dag dat je tien jaar bent geworden

Lieve Noa, vandaag is het dan zover! Vandaag ben je tien jaar geworden. Je bent nu officieel een tiener! OMG ..Time files. Ik weet het nog zo goed, als de dag van gisteren. Het sneeuwde op 7 februari 2007. Je was toen al eigenwijs, want je had geen zin meer om te groeien, dus werd besloten om je dan maar te halen met bijna 37 weken. Een inimieni baby was je,  mijn kleine vogeltje, schrielkipje met een hoop donker haar. Daar lag je dan met 2100 gram, 8 dagen in de couveuse. Zucht…een beetje verdrietig word ik er wel van, waar blijf de tijd. Kon ik de tijd nog maar heel even terugdraaien, was je nog maar voor een dag mijn kleine baby. Stop de tijd please! ..Okay..genoeg nu. Ik zal er maar niet meer over beginnen. Het gaat om vandaag. De dag dat je 10 jaar bent geworden.

tien jaar

Regels…

Wat heb jij uitgekeken naar deze leeftijd en deze dag. Tien jaar is in jouw ogen natuurlijk al heel volwassen. Je hoort zeker niet meer tot de kleintjes. Ook niet tot de pubers (alhoewel) Vanaf vandaag zullen je vader en ik ons houden aan een aantal regels, dat deden we natuurlijk al, maar volgens jou natuurlijk niet goed genoeg. Ik beloof je we gaan ons best doen. Bijvoorbeeld dat ik altijd eerst toestemming zal vragen aan je als je moeder “met haar blog” weer eens een foto van je wilt maken. Ik begrijp dat je het echt niet tof vindt dat ik van elke hap en elke nieuwe outfit een foto maakt en dat vervolgens op social media plaats.

Nootje

Oja we zullen je “nooit” meer en zéker niet in het bijzijn van je coole vriendinnen en vrienden “Nootje” noemen. Ik zal dit gelijk tegen de opa’s en oma’s zeggen, want ook die hebben er een handje van. Fietsen naar school is ook zo iets..ik snap dat je niet met ons gezien wilt worden en dat je standaard drie minuten eerder weg fietst van ons.

En tuurlijk mogen we je een kus geven…op de zijkant van je hoofd.

Hippe ouders

Gelukkig waardeer je het nog altijd als ik kleding voor je shop. MAAR..absoluut geen leggings, want die zijn zo kinderachtig, graag sneakers met veters, roze is prima, maar subtiel en als het maar van de Coolcat is. En oja..dat ik niet dezelfde spijkerbroeken voor je koopt als je zusje, snap ik ook. Ik zal het nooit meer doen.

En wij, je ouders moeten vooral niet denken dat we “best hippe” ouders zijn. Ook al vinden we namelijk van wel. We hadden het er gisteren nog over met je. Volgens jou kan het dragen van Nike air en dr Martens echt niet meer hoor, als je “oud” bent.
We zullen kijken of we hier rekening mee kunnen houden. Het laatste wat wij, je ouders.. willen dat je schaamt voor ons natuurlijk.

Volgende week woensdag is je kinderfeestje. We gaan zwemmen! Ik bedoel natuurlijk jij en je vrienden. Wij, je ouders… blijven aan de kant met onze kleding aan. Zoals gevraagd. “jullie gaan toch niet zwemmen?” Nee, ik ga heus niet in bikini…en je vader niet in zwemshort. We zouden niet durven…

Dit was de leeftijd van negen, nu ben je tien. Ik ben benieuwd wat tien jaar zal brengen. Ik kijk er naar uit, lieverd. Het maakt ons niet uit. We passen ons wel aan.

Liefs je mama

21 Comments