Corpus reis door de mens, uitje voor het hele gezin, leuke dingen doen in de vakantie, uitje, tips, wat is Corpus.
Samenwerking,  Uitjes/Tips,  Winnen

Voorjaarsvakantie uitstapje: Corpus reis door de mens. & winactie! (GESLOTEN)

Heb je al idee wat je gaat ondernemen in de voorjaarsvakantie? Kinderen zijn binnenkort weer een weekje vrij. Ben je nog op zoek naar een leuk uitstapje voor het hele gezin en ook vooral uitjes die je kan doen als het regent? Dan heb ik nog een leuke tip voor je. Wij zijn laatst naar Corpus geweest.

Wat is Corpus?

In ongeveer 1 uurtje maak je een unieke reis door de mens. Bij binnenkomst meld je aan bij de balie. Van tevoren heb je al een kaartje gereserveerd. Om de tien minuten vertrek er een nieuw groepje van ongeveer 15 personen. Je gaat de roltrap op en dan begint de reis door de mens. Als eerst kom je  in de knie en aan het einde van de reis kom je weer bij de hersens naar buiten…

Het lijkt net alsof je door je eigen lichaam loopt. Echt super interessant om te zien hoe je lichaam werkt. Fascinerend en boeiend om te zien. Je wordt begeleid door een audiotour, gewoon in het Nederlands en Engels, als je Engels bent of  in het Frans;) Leuk en vlot verteld, alles behalve saai. Je krijgt voldoende de tijd om zelf rond te lopen, voordat je weer naar een ander deel van het lichaam wordt begeleid.

Reuze interessant 

Mijn meiden vonden het reuze interessant. Deze tour door het lichaam duurt ongeveer een uurtje. Precies genoeg zodat het boeiend blijft voor kinderen en dat ze niet afdwalen. Aan het einde kom je dus bij de hersens er weer uit. Helemaal bovenin. Hier is nog een gezellige horecagelegenheid waar je een lekker broodje , vers sapje en iets lekkers kan eten.

Daarna kom je in het gedeelte  “Mijn Corpus” terecht. Een interactief stukje van Corpus, hier kun je op eigen houtje deelnemen aan diverse speurtochten voor verschillende leeftijden. Heel leuk dus er zijn ook verschillende games en leuke testjes waaraan je kunt deelnemen.

Al met al hebben wij ons zo’n 2,5 uur goed vermaakt en was het een leuk uitje voor ons allemaal!

Ook leuk het Natuurmuseum Brabant. 

Voor wie?

Corpus is leuk voor het hele gezin. De minimuum leeftijd voor een bezoek aan Corpus is zes jaar. Het is wel verstandig om vantevoren online kaartjes te reserveren, want anders zou het zo kunnen zijn dat de kaartjes niet meer beschikbaar zijn  bij de balie. Dat zou jammer zijn en dan kom je dus voor niks. Een kaartje kost voor kinderen tot 12 jaar 14,75 en voor volwassenen 17,25. Kijk voor meer info en de openingstijden even op de site van Corpus.

De winactie is inmiddels gesloten.

Winactie

Maar…

Het leuke is dat ik namens Corpus ook twee kaartjes mag weggeven! Leuk om in de voorjaarsvakantie tegaan of een ander moment wanneer het uitkomt.

Hoe doe je mee? Heel eenvoudig.

 • Laat in een reactie hieronder weten dat je meedoet (met een geldig e-mailadres)
 • Like de Facebookpagina van Firma mama
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook

Woensdag 20 februari maak ik de winnaar bekend via facebook en krijg je persoonlijk bericht.

Voorwaarden: de winnaar moet reageren binnen 24 uur, anders kies ik iemand anders uit.

Corpus uit voor het hele gezin, winactie leuke tip voor een regenachtige dag

9 Comments

 • Dionne van der kooij

  Wat leuk! Ik doe graag mee voor een heerlijk mama-zoon dagje uit. Zonder pappa en tweeling even echt lekker genieten. Hij wilt ook al heel lang naar corpus dus weet zeker dat hij hier heel erg verrast door zal worden mochten wij winnen.

 • Bianca Fenna

  Ik doe heel graag mee met deze winactie. Zo’n uitje is super leuk met mijn nieuwsgierige meiden. Vooral tijdens de carnavalsvakantie begin maart.

 • Marcia Kan

  Die staat nog steeds op ons lijstje om een keer te bezoeken! Onze meiden zijn er nu oud genoeg voor en klinkt als een interessant en leuk uitje voor het hele gezin!

 • Monique Gort

  Super winactie! Vorig jaar stond dit uitje bij ons op de planning, maar is helaas niet doorgegaan. M’n dochter is het echter niet vergeten en vraagt nu bijna wekelijks wanneer we gaan. Hoe leuk zou het zijn wanneer ik haar hiermee nu kan verrassen 😃