Wat gaan we eten?
Recepten

Chilli con carne

Wat eten we vandaag!? De vraag wat weer elke week een grote uitdaging is. Om er gek van te worden. Graag makkelijk en snel please! De kids moeten het lusten, gezond natuurlijk. Ik vind koken leuk, maar doordeweeks moet het niet te lang duren.
Deze Chili con carne is dat allemaal! Okay, de meiden vinden het soms wel en soms niet lekker. Het is maar net hoe hun pet staat, maar jammer dan! Het is makkelijk en lekker. Deze Chili con carne maakt je met een halfuurtje.

Wat heb je nodig:
•rode ui
•2 teentjes knoflook
•1 tl oregano
•2 tl komijn
•500 gram rundergehakt
•2 blikjes tomatenblokje a 400 gram
•1 blik mais
•1 blik rode kidneybonen, uitgelekt.
•zure room
•ketjap manis
•tortilla’s, rijst of brood.

Bak de ui en knoflook op matig vuur, voeg oregano & komijn toe, roer toe todat alles lekker geurt. Voeg de gehakt toe, bak het al roerend. Voeg tomaten, bonen, mais en 1,25 dl water, peper en zout. Laat een hafuurtje sudderen tot de saus dik is, af en toe roeren.

Vul de chilli in de tortilla’s, beetje ketjap, dotje zure room en klaar! Ook lekker met rijst. Dit keer hebben wij het met brood gegeten. En het is best veel. Je kunt de helft invriezen voor een volgende keer.

Makkelijk gerecht, halfuurtje ongeveer.Chili con carne

4 Comments