Cheesecake met witte chocolade en frambozen
Door Parveen,  Koken met Familie & Spijs

Romige Cheesecake met witte chocolade en frambozen.

Deze Cheesecake is zó lekker. Niet echt gezond, maar wel lekker dus. Ook al zeg ik dat ik nooit uit pakjes kook, dit keer komt alles uit een pakje.

Het is onze nieuwe favoriet geworden. Mijn dochter wil deze elke week wel maken. Super eenvoudig, maar zo lekker!

Romige Cheesecake..af en toe zondigen mag best..

Het is de perfecte combinatie, het romige van de cheesecakevulling, het frisse van de frambozen en de knapperige bodem is een hemels gewoon. Deze taart is voldoende voor 8 tot 10 personen maar wij eten hem met zijn vieren helemaal op, af en toe zondigen mag best!

Voor de bodem:
  • een ingevette springvorm
  • 60 gr gesmolten boter
  • 150 gr volkoren koekjes

Doe de koekjes in een zak en sla met een deegroller de koekjes fijn maar niet te fijn, mag best wat structuur hebben. Doe in een kom en meng de boter erdoor heen. Vervolgens in de springvorm en goed aandrukken zodat de hele bodem bedekt is. Zet in de koelkast om op te stijven.

Voor de vulling:
  • 200 gr witte chocolade
  • 200 gr mascarpone
  • 300 ml slagroom
  • 1 tl vanille
  • 250 gr diepvriesframbozen
  • 400 gr verse frambozen
  • klein stukje witte chocolade
Frambozen witte chocolade Cheesecake
Bereidingswijze:

Haal de frambozen uit de diepvries en laat even ontdooien.

Breek de chocolade in een kom en laat in de magnetron smelten. Doe dit eerst 30 sec en dan roeren en dan weer 30 sec en weer roeren. De chocolade zou nu gesmolten moeten zijn is dit niet het geval nog een keer 30 sec. Laat even afkoelen.

Zin in een heel ander lekker taartje? Maak dan dit heerlijke Worteltaartje!

Doe de mascarpone in een kom en even mixen, dan de room en vanille erbij en mixen tot het lobbig is, dan de chocolade erbij mixen tot het glad is.

Met een staafmixer de ontdooide frambozen fijn mixen en dan zeven.

Schep de helft van de mascarpone in de springvorm en strijk glad met een spatel. Maak er vervolgens kuiltjes in en schep in elk kuiltje wat van de gepureerde frambozen. Vervolgens de rest van de mascarpone er bij en glad strijken. Zet de springvorm in de koelkast om op te laten stijven.

Maak af met verse frambozen en rasp er nog wat witte chocolade over en dan heerlijk genieten!!

En ik weet zeker dat deze Cheesecake ook 1 van jullie favoriete wordt!

Parveen blogger

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

Ik ben druk bezig met een internetpagina, boordevol heerlijke recepten, tips en weetjes. Maar voor nu heb ik een facebookpagina met allemaal lekkere recepten http://www.facebook.com/familiespijs.