Back to school
Uitjes/Tips

Back to school checklist

Na zes weken vakantie vieren moeten we hier ook weer aan de bak! School gaat hier over een kleine week beginnen voor de meiden. Tuurlijk zullen we weer moeten wennen aan het ritme en vooral die wekker…

Deze week staat bij ons in het teken om weer in het ritme te komen en klaarstomen voor het nieuwe schooljaar. Met deze handige back to school checklist, zal de eerste schooldag, appeltje, eitje worden!

Bedtijden

Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar hier gingen de meiden toch wat later naar bed. Een uurtje langer buiten spelen, vind ik geen probleem. Maar misschien is het nu toch wel handig om deze week de tijden weer wat te vervroegen, zodat ze weer op normale tijd naar bed kunnen gaan voordat school begint.

Voorbereiden

Aan mijn kleuter merk ik dat ze er echt weer aan toe is om naar school tegaan. Ik klets met haar over school, vertel haar nog een keertje, dat ze nu naar groep 2 gaat en er nieuwe kindjes in haar klas komen. Dat ze niet meer dezelfde juf krijgt als in groep 1, maar een andere. (als antwoord krijg ik; ja, dat weet ik toch al allemaal!)

Schoolspullen

Met mijn oudste koop ik nog wat schoolspulletjes, die ze volgens haar nodig heeft voor groep 6. Check gelijk of ze nog nieuwe schoolbeker, lunchtrommel nodig hebben!

Groeispurt!

Mijn kids maken altijd een groeispurt in de zomervakantie. Ik moet nodig spijkerbroeken kopen, die zijn gewoon tekort. En oja…check gelijk of de gymschoenen en gymkleding nog passen!

Lunchtrommel inspiratie

Ik krijg na zo’n zomervakantie altijd zin om weer eens wat anders in de lunchtrommeltjes te stoppen. Ter inspiratie kijk ik altijd op Pinterest. Uiteraard niet te ingewikkeld want dan moet je ‘s ochtends nog vroeger je bed uit.

Schoolkalender

Op de eerste schooldag ontvangen ze meestal gelijk de schoolkalender met alle vakanties, studiedagen, feestdagen etc. Handig om ze direct in je agenda te noteren. Kun je gelijk extra opvang regelen voor die studiedag…En weet je ook wanneer de schoolfotograaf komt…

Zondagavond

Ik kies met de meiden een avond van tevoren uit wat ze de volgende morgen aan willen, als ik dat niet doe heb ik de volgende ochtend “drama” Ik zet de schooltasjes alvast klaar en de lunchtrommeltjes.

1e schooldag

Zorg dat je op tijd bent op school, ietsjes eerder …ik vind het prettig om samen de klas in tegaan, zodat ik ook weet waar ze zitten en naast wie. Blijft toch spannend! Kun je gelijk kennismaken met de nieuwe juf of meester.

Dit waren ze! Nu nog even genieten van de laatste week!

3 Comments