Monopoly bordspel, klassieke editie
Review,  Winnen

Sint cadeautip & Winactie! Monopoly de klassieke editie ..hét beroemde vastgoedspel! (Gesloten)

Monopoly het spel wat al eeuwenoud is! Wie kent het niet. Dit beroemde spel kreeg ik een paar weken geleden en helaas was het mij wéér niet gelukt zoals laatst met het Tiptoi spel om dit eeuwenoude beroemde bordspel te bewaren als Sint cadeau voor mijn oudste. Natuurlijk ook weer gespot naast de schoenenkasten, verpakt. Nieuwsgierig aagje; mam, wat heb je nu weer voor je blog gekregen? Mag ik het openmaken? Is het nu voor mij?

Monopoly

Dit najaar verscheen een nieuwe editie van het klassieke Monopoly spel. Je weet wel die je vroeger ook had, maar dan in een totaal nieuw jasje. Wat mijzelf direct opviel was dat het klassieke spel veel kleiner is geworden, dan dat het vroeger was. Niet vervelend, maar gewoon wat compacter naar mijn idee. Voor de rest is het spel hetzelfde, weliswaar in een nieuw jasje, maar nog steeds het klassieke bordspel van vroeger.

Uitzoeken van het leukste pionnetje…

Vroeger, toen ik nog heel jong was..begon het spel al bij het uitzoeken van het pionnetje. Soms ging dat gepaard met wat onenigheid met mijn broertje, omdat we natuurlijk allemaal zo een voorkeur hadden voor een bepaald pionnetje.

Een poosje terug stemden echte Monopoly fans over de hele wereld op hun favoriete pionnetjes met als resultaat dat je nu kunt spelen met een badeendje, Tyrannosaurus Rex of een pinguïn. Gelukkig zijn de vertrouwde pionnen ook nog van de partij: hondje, de kat, hoge hoed, sportauto en schip. Het vingerhoedje en de strijkijzer zitten er niet meer bij.

Inhoud:

 • Speelbord
 • 8 pionnen
 • 28 eigendomsbewijzen
 • 16 kanskaarten
 • 16 algemeen fondskaarten
 • 32 huizen
 • 12 hotels
 • 2 dobbelstenen
 • speelgeld

nieuwe pionnen, monopoly

Vanaf welke leeftijd speel je de klassieke Monopoly?

Het spel is vanaf 8+. Dit is ook echt wel de leeftijd dat de kinderen het pas kunnen spelen, vind ik. Het duurt lang. Mijn dochter van 6, was veel te jong om mee te spelen. Te moeilijk, halverwege het spel haakte ze ook af. Op de doos staat 8+ en dat is inderdaad wel de leeftijd dat kinderen deze Classic  Monopoly editie mee kunnen spelen.

Je koopt deze Classic Monopoly editie o.a. bij Bol.com voor 25,99

Sint tip?

Ja zeker wel! Als je van bordspellen houdt dan mag Monopoly zeker niet ontbreken. Het spel is leuk, spannend, duurt lekker lang. Een spel wat leuk is voor bijvoorbeeld Oudjaarsavond.

Ik mag een Classic Monopoly editie weggeven!

Zijn ze bij jou thuis ook zo gek op spellen, waag dan een kansje en doe mee! Meedoen is heel eenvoudig.

Hoe maak je kans:
 • Like mijn facebookpagina Firma mama.
 • Laat op Facebook of onderaan dit bericht een reactie achter, waarom jij dit spel graag wilt winnen.

De winactie loopt t/m dinsdag 28 november 23.59. Woensdag 29 november maak ik de winnaar bekend. Lekker korte winactie, fijn voor Sinterklaas.

Ik zal de winnaar een mailtje sturen, laat dus een geldig e-mailadres achter.

Let op: Belangrijk is om binnen 24 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

18 Comments

 • Femke Dekker

  Wat een leuke actie. Mijn dochter is dol op spelletjes spelen … Monopoly stond al op ons verlanglijstje. De broertjes van Sara zijn nu nog iets te jong, maar over vijf jaar kunnen we dit met het hele gezin spelen.

 • Marian B

  Ik doe graag mee. Wij hebben nog helemaal geen Monopoly spel! Vroeger bij mijn ouders wel maar sindsdien nooit meer gedaan. Straks kan onze zoon met ons meespelen, we hebben er al zin in!

 • Viv Schobben

  Jaaaa dit is zo leuk! Ik wilde vroeger altijd de hoed haha dat weet ik nog zo goed. Uren en uren hebben we Monopoly gespeeld. Wij zijn een echt spelletjes gezin en niks is er leuker dan met z’n allen aan de keukentafel en spelen maar. Genieten met een hoofdletter G! Het gaat er soms “hard” aan toe 😉 want iedereen wil winnen (groot en klein), bloedje fanatiek dus! Waag heel graag een kansje op dit mooie exemplaar.

 • Xaviera Jamie

  Dit spel speelden we altijd bij oma en opa. Ik weet niet waar het spel gebleven is. Ik doe graag mee en denk dan terug aan die goede oude tijd!

 • Moniek

  Waarom ik deze wil winnen?
  Dochterlief is er ondertussen oud genoeg voor en ik vond het vroeger zoooo gaaf om te spelen… Wij hebben zelf alleen nog helemaal geen editie van dit spel (vroeger thuis de gulden-versie natuurlijk)
  Wij hadden trouwens niet de traditionele pionnetjes, maar -heel saai- plastic pionnetjes 🙁

  Hmmm, misschien dat we ‘m met kerst bij mijn ouders tòch weer eens tevoorschijn halen…

 • Linda

  Super leuk!!
  Wij speelde ‘vroeger’ thuis al heel veel spelletjes. Mijn zussen en ik zijn er dol op. Monopoly ligt nog bij mijn moeder in de spelletjeskast. Wel een hele verouderde versie. Het zou tof zijn om deze versie te winnen zodat ik deze met de familie (en ondertussen kids) kan spelen.

 • Dionne van der Kooij

  Het mooiste spel wat er is om te spelen! Leuk en leerzaam. Nu onze zoon te oud wordt voor de junior versie doe ik graag mee voor de originele zodat we naar een hoger niveau kunnen, en door kunnen blijven spelen. Gezelligheid staat altijd bovenaan.

 • Wendy Van De Reyd

  Vroeger zoveel gespeelt , nu wil ik graag mijn kinderen dit spel leren zeker de oudste Femke is dol op spellentjes en zou dit fantastisch vinden de jongste is op 16/12 jarig en kan dan al meedoen en kijken met mezelf zo leert ze het ook al wat kansje wagen dus

 • Corinne de Graaf

  Wij hebben nu nog de junior editie maar mijn jongste zoon is nu 8 jaar dus classic monopoly is hier zeer welkom ook omdat we allemaal van spelletjes houden.

 • Sabine Tokarek

  Herinneringen…
  Veel mooie herinneringen aan dit spel.
  Kijk er naar uit om ook mooie Monopoly herinneringen met mijn kindjes op te bouwen!!

 • Wendy v V

  Heerlijk spel om te spelen, maar ontbreekt nog in mijn eigen collectie. Gek op spelletjes en heerlijk voor de kerstvakantie.

 • melissa

  LEUK!!! grappig is dat mijn kids nu net in de leeftijd komen om dit spel te spelen en mijn vader (opa) echt een bloedhekel aan dit spel heeft en toen een belofte heeft gedaan (briefje is bewaard): als hij 65 zou zijn, zou hij dagelijks dit spel meespelen en raad eens…. juist… die leeftijd heeft hij nu en de kids willen dit spel maar wat graag meespelen 😉

 • Ingrid van Duijl

  Ik doe graag mee, want wij hebben drie kids die graag mee spelletjes spelen. Dus dit spel zou leuk zijn om te spelen met hen.