Smeüige chocolade brownies
Door Parveen,  Koken & Familie Spijs

Smeüige Chocolade Brownies À La mijn zoon Kyan

Smeuïge Chocolade brownies. Mama, mama, maaamaaa!! Ja Kyan. Mamaaaa en een hoop onverstaanbaar gegil vanuit zijn kamer. Pfff…kom gewoon naar beneden en vertel wat je wilt. Komt van de trap rennen alsof er een kudde olifanten van de trap afkomt, gek eigenlijk want olifanten maken geen geluid als ze lopen of rennen, mijn zoon duidelijk wel. Mam, zullen wij lekkere brownies maken? Nu zijn brownies niet moeilijk maar zelfs ik heb af en toe geen zin. Maar ja zo vaak vraagt hij het niet, dus hijs ik mijzelf van de bank en zeg ja is goed…

Samen bakken

Enthousiast pakt hij alle spullen uit de kast en begint het recept te lezen en ook echt helemaal te lezen. Mijn zoon heeft namelijk een concentratieprobleem en is heel impulsief en vaak leest hij niet alles en doet hij maar gewoon iets, deze keer zet hij alles netjes klaar en weegt het allemaal zelf af. Smelt de boter en chocolade. Wanneer de eieren aan de beurt zijn zie ik hem twijfelen of hij alle eieren tegelijk in het beslag moet gooien, maar net wanneer ik er wat van wil zeggen zie ik tot mijn verbazing dat hij ze er toch maar 1 voor 1 erin roert. Enige waarbij ik hem moet helpen is het bekleden van het bakblik. Zelfs de oven voorverwarmen lukt hem.

Leuk recept voor kinderen die niet veel geduld hebben (welk kind wel;)

Nu moet je weten dat mijn zoon is gediagnoseerd met ADHD en vanaf het eerste moment begon iedereen over medicatie. Mijn vriend en ik  hebben besloten om dat niet te doen en vanaf dat moment zijn wij naast therapie en er veel over te lezen, op zijn voeding gaan letten. En ook al beweren de doktoren dat er geen bewijs voor is, heeft het voor ons een wereld van verschil gemaakt. Ja, je moet geduld hebben, incasseren, vaak op school komen en zijn schoolresultaten zijn niet altijd optimaal, maar als ik nu zie dat hij helemaal zelf brownies heeft gemaakt is het, het allemaal waard. En wat was hij trots op zichzelf. Dat het opruimen erbij inschiet zal ik voor deze ene keer maar laten gaan hahaha.

Deze allerlekkerste eenvoudige chocolade brownies is een makkelijk recept en neemt niet veel tijd in beslag en is lekker snel klaar. Ideaal om met kinderen te maken die niet veel geduld hebben maar toch iets willen maken.

Smeuïge Chocolade Brownies.

En dan nu het recept voor deze overheerlijke brownies

  • 150 gr bloem
  • 150 gr chocolade
  • 150 gr boter
  • 125 gr lichtbruine bastaardsuiker
  • 125 gr witte bastaardsuiker
  • 4 eieren
  • 1 thl bakpoeder
  • 1 thl baksoda
  • snufje zout
  • zakje vanille suiker of een thl vanille extract

Oven verwarmen op 170 gr.

Laat de boter en chocolade op laag vuur smelten. Haal van het vuur en meng de suikers erin. Vervolgens de bloem, bakpoeder, baksoda en zout erin mengen. Daarna 1 voor 1 de eieren erin roeren, meng het volgende ei er pas in als het vorige ei volledig is gemengd.

In een met bakpapier bekleed bakblik doen en in de oven plaatsen voor ongeveer 30 tot 35 min.

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

Ik ben druk bezig met een internetpagina, boordevol heerlijke recepten, tips en weetjes. Maar voor nu heb ik een facebookpagina met allemaal lekkere recepten http://www.facebook.com/familiespijs.

14 Comments