bosbessen citroen muffins cake makkelijk
Door Parveen,  Koken met Familie & Spijs

Samen bosbessen citroen muffins bakken

Na dagen van bewolking en regen eindelijk het zonnetje. En wat ga je dan doen? Tja, muffins bakken uiteraard. Heerlijke luchtige bosbessen met citroen muffins. Een bedenksel van mijn dochter Sienna, zij is gek op bosbessen en citroen. Wij staan vaker samen in de keuken, zij is eigenlijk degene die de liefde voor het bakken in mij heeft aangewakkerd. Ik was al dol op koken maar dan hartige gerechten. Nu is het naast het koken een passie geworden, heerlijke creatieve creaties creëren, het liefst met mijn dochter. Mijn zoon heeft er absoluut geen geduld voor haha…

Deze muffins passen ideaal bij een lente dag zoals vandaag. Maar ook op een regenachtige dag zijn het heerlijke hapjes vol zonnestralen.

Geen ingewikkelde apparaten nodig of dure ingrediënten

Muffins zijn leuk om samen met kinderen te maken. Ik maak ze vaak met mijn dochter. Ze zijn de makkelijkste baksels die je kan bedenken. Geen ingewikkelde apparaten nodig of dure ingrediënten maar gewoon een schaal, maatbeker, houten lepel of spatel en een weegschaal. En klontjes mag!! Daar worden de muffins juist lekker luchtig door.

Pas het recept vooral aan naar jouw eigen smaak. Je kan de bosbessen vervangen door aardbeien of frambozen.

Ingrediënten:

voor 12 muffins:

 • 120 gr suiker, het liefst fijne suiker
 • 300 gr bloem en 1 eetlepel extra
 • 2 eieren
 • 1 thl bakpoeder
 • 1 thl baksoda
 • 120 ml plantaardige olie
 • 250 ml melk
 • Rasp van een halve of hele citroen, naar smaak
 • 90 gr bessen en wat extra
 • 2 thl vanille
 • Muffin blik en muffinvormpjes

Verwarm de oven op 200 gr.

Bereiding:

Meng alle droge ingrediënten in een kom. In een maatbeker de natte ingrediënten en de citroenrasp goed mengen. De natte en droge ingrediënten mengen maar niet te lang. Bosbessen mengen met 1 eetlepel bloem en dan voorzichtig door het beslag mengen. De vormpjes vullen tot ongeveer 2/3. De overgebleven bosbessen over de gevulde vormpjes verdelen. In de oven bakken voor ongeveer 20 tot 25 min. De bovenkant moet goudbruin zijn en de binnenkant gaar. Dit kan je controleren door er een sateprikker in te prikken en als deze er vervolgens droog uit komt zijn de muffins gaar.

Bosbessen citroen muffin, cake, makkelijk, weinig nodig

Eet smakelijk!!

Over Familiespijs

Ik ben Parveen, vriendin van Raymond, moeder van Kyan van 11 en Sienna van 9. Samen met 3 katten vormen wij een gezellig en soms wat chaotisch gezin. Mijn passie is koken en kook ik graag voor familie en vrienden. Mijn manier om hen welkom te heten en ze te verwennen. Daarnaast praat en schrijf ik graag over eten. Ik wil mensen laten zien dat koken niet moeilijk hoeft te zijn maar juist leuk. Dat koken snel en lekker is zonder pakjes en zakjes. Wij zijn sinds een paar jaar anders met voeding bezig, bewuster. Geen dure producten of ingrediënten die nauwelijks te vinden zijn, maar gewoon vers en natuurlijk. Ook dit wil ik graag aan mensen overdragen en laten zien en vooral laten proeven hoe lekker dit is. Laat je inspireren door mijn gerechten en ga vooral zelf aan de slag en geniet ervan want dat is het GENIETEN!!

26 Comments